2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

Bővítette szolnoki gyárát a Béres

mti

2017.09.21. 13:38

A beruházás összköltsége 3,2 milliárd forint, és a fejlesztésnek köszönhetően 60 új munkahely jön létre.     

Hirdetés

Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán.

 

 

A kormányfő az egész ország számára fontosnak nevezte az egyedi kormánydöntés alapján 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatást élvező beruházást, mivel magyar tulajdonú vállalat munkát ad magyar embereknek.     

Orbán Viktor méltatta a Béres Gyógyszergyárat, és megjegyezte, hogy különösen meg kell becsülni a családi vállalkozásokat. A Béres nem éri be a magyar piaci jelenléttel, beszáll a nemzetközi versenybe is - mondta. " Aki nem elég bátor ahhoz, hogy megméresse magát a nemzetközi térben, az a modern világgazdaság körülményei közepette hosszú távon jelentős sikereket jegyző vállalatként semmiképpen sem maradhat talpon"- fogalmazott. A Béres Gyógyszergyár Zrt. az Egyesült Királyságtól Oroszországig képviselteti magát a gyógyszerpiacon - tette hozzá.

A magyar ipartörténet azt mutatja, hogy a magyar gyógyszeripar mindig kiválóan teljesített - emlékeztetett a miniszterelnök, hozzátéve: ez is egy újabb ok, amiért támogatják a beruházást. Magyarország nem akar lemondani  jelentős gyógyszeripari teljesítményéről, ezért a magyar gyógyszergyárakat fejleszteni kell, hogy a gyógyszeripar megmaradjon a magyar nemzetgazdaság egyik vezérágazatának.

 

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta: a  beruházással a teljes egészében GMP minősítésű  - helyes gyártási gyakorlat tanúsítványú - gyártóterület nagysága eléri a 3700 négyzetmétert, a gyártási kapacitás csaknem duplájára nő, a raktározási kapacitás 40 százalékkal bővült.     

A beruházás során 1027 négyzetméter új, GMP minőségű folyamatgyógyszergyártó terület jött létre, így az a korábbi 2712 négyzetméterről 3739 négyzetméterre, azaz 38 százalékkal nőtt.     

Az alap-és csomagolóanyag, valamint a késztermék  raktárak 1102 négyzetméterrel bővültek, területük 2382 négyzetméter lett. A tárolási tárhelyek száma a korábbi 1571-ről 2200-ra emelkedett, ez 40 százalékos bővülést jelent.     

A beruházás során 1316 négyzetméteren alakítottak ki gépészeti és szociális területeket, ebből 1231 négyzetméter az új üzemhez, 85 négyzetméter a raktárakhoz kapcsolódik. Így az új építésű összterület 3445 négyzetméter.     

Megvásároltak és üzembe helyeztek egy-egy kompaktáló berendezést, tablettázógépet, filmbevonó berendezést, fiolás beszámoló-és csomagológépsort, valamint egy zárt rendszerű komplex porkezelés technológiai rendszert. A minőségellenőrző laboratóriumba egy ICP vizsgálati eszközt szereztek be.     

A vállalat éves termelési volumene dinamikusan nő, ma már 13 millió csomagolási egység fölé emelkedett. A feldolgozott alap-és csomagolóanyag együttes mennyisége körülbelül 1000 tonna évente.     

A helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti  64-ről 279-re nőtt, amelyből 60 embert  2017-ben , a most elkészült beruházásnak köszönhetően vettek  fel.     

Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 7 milliárd forint értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés. Továbbá energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint integrált vállalatirányítási rendszert is bevezettek. A korábbi fejlesztések jelentős része önerőből valósult meg, 296 millió forint hazai és uniós pályázati forrásokkal kiegészülve.     

 

 

GazdaságSzolnokgyógyszeriparBéres Gyógyszergyár Zrt.