2024.05.26, Vasárnap
Komplex vállalkozásfejlesztés a LEDFAK Kft. mezőtúri telephelyén
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Komplex vállalkozásfejlesztés a LEDFAK Kft. mezőtúri telephelyén

MTI

2024.05.02. 15:45

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán - közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.

 A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás mintegy százötven munkahelyet tud megőrizni - közölték. A projektben a vállalkozás mezőtúri telephelyén 569 négyzetméteres raktárépület épült, emellett 50 kilowatt (kW) teljesítményű napelemes rendszert, valamint 32 kilowatt (kW) teljesítményű levegő-víz hőszivattyús rendszer telepítettek. A közlemény szerint a két rendszer a telephely energetikai költségét mintegy 30 százalékkal csökkenti.

A magyar tulajdonú cég elektrotechnikai termékeket gyárt

Fazekas László, a cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés súlypontja a kábelkonfekcionálási tevékenységük bővítése, kiterjesztése volt. Ezt a célt sikerült is elérni, hiszen új csarnokkal bővültek, új technológiát tudtak bevezetni a gépbeszerzésekkel. Megjegyezte, hogy a digitalizáció területén is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre.  
Az 1995-ben alakult magyar tulajdonú vállalkozás elsősorban német és osztrák vevőknek gyárt bérmunkában elektrotechnikai termékeket, így kábelkonfekciókat, transzformátorokat, fojtókat, kapcsolókat, mágnestekercseket, érintkezőelemeket, építőegységeket.

GazdaságLEDFAK Kft. Mezőtúrtelephelyfejlesztés

Ajánljuk még