2024.06.21, Péntek

Gyárat bérelt a drogtermesztő az ültetvényének

2015.11.18. 11:19

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol a Szolnokon vadkendert termesztő férfi ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy szolnoki férfi ellen.

A termesztő ott bukott le, hogy a szolnoki körzeti megbízottak 2015. július 3-án délután az egyik utcán ellenőrizték a személygépkocsival közlekedő 44 éves férfit. A rendőrök a jármű utasterében kábítószert, továbbá annak fogyasztásához és árusításhoz szükséges eszközöket, valamint nagy mennyiségű készpénzt találtak. A nyomozók a szolnoki férfi által lakott és használt ingatlanokban házkutatást tartottak és az egyik bérelt raktárban kialakított rejtett helyiségben több mint 400 tő vadkendert találtak. A férfi úgy nyilatkozott, hogy kizárólag saját magának termelte a növényt. A rendőrök a szolnoki lakost gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, a Szolnoki Járásbíróság 2015. július 6-án elrendelte a terhelt előzetes letartóztatását.

 

Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy a rendőrök által lefoglalt növények a kannabisz indiai változatához tartoznak, illetve kábítószernek minősülő vegyületet tartalmaznak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte meg a Szolnoki Járási Ügyészségnek.

www.szoljon.hu

Galéria