2024.03.29, Péntek

EB-selejtező Szolnokon, a Tiszai hajósok terén

szolnok.hu

2016.07.15. 09:57

A mérkőzések szombaton és vasárnap is 13 órakor kezdődnek, azok megtekintése ingyenes. Tartós eső esetén a tiszaligeti sportcsarnokba költözik át a torna.

Hirdetés

Festői környezetben, Szolnokon a Tiszai hajósok terén felépített arénában rendezik meg a Fiba 3x3 kosárlabda U18-as EB-selejtezőt. Tizenhét ország huszonkét csapata verseng azért, hogy a legjobb ötbe kerüljön.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége három évig rendezheti meg a korosztály Európa bajnokságát, valamint az EB-selejtezőt. Az EB Debrecenben lesz (idén szeptemberben), míg a selejtezők Szolnokon (összesen három selejtező lesz Európában, a legjobb öt-öt csapat kvalifikálja magát a debreceni döntőre) - mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, az MKOSZ elnöke.

A 3x3-as szakág rendkívül népszerű lett, olyannyira sokan űzik a kosárlabdának ezt a változatát, hogy 2020-ban Tokióban már az olimpián is bemutatkozhatnak a legjobbak!

Magyarország szerepe a Fiba 3x3 játékban lényegesen nagyobb, mint a hagyományos változatban. A magyar játékosokat ugyanis a legjobbak között tartják számon. Lányaink nyertek már Európa bajnokságot, voltak VB-harmadikok is. A szolnoki Kányási Veronika folyamatosan a világranglista élmezőnyében található például.

Így aztán jó esélyeink vannak arra, hogy a kosárlabdázásban is képviseltessük magunkat újra az olimpián, pontosan ezért minden segítséget megadunk az 5-5 elleni játék kiváló kiegészítőjeként is számon tartott 3x3-ban versenyzőknek.

A Fiba 3x3 szabadtéri rendezvényeinél kiemelten fontos, hogy a rendező város jellegzetes, mondhatni szimbolikus részén építsék fel a pályát és a lelátókat. Ezért is esett a választásunk a Tiszai hajósok terére Szolnok jelképével, a Tiszavirág gyalogos híddal együtt - tette hozzá a rendezéssel megbízott Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője, Rózsa József.

forrás: szolnok.hu