2024.05.26, Vasárnap

Két éve működik a szolnoki áldozatvédelmi iroda

2016.08.09. 14:27

Az elmúlt két év során az állampolgárok számos kérdéssel, kéréssel fordultak az iroda szakembereihez.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai tevékenységében mindig kiemelt hangsúlyt kapott a bűnmegelőzés. Felismerve a prevenció fokozásának szükségességét a főkapitányság és Szolnok önkormányzatának közös kezdeményezéseként létrehozták két éve a bűnmegelőzést szolgáló Prevenciós Információs Irodát, mely nagyban fokozza a megelőzés hatékonyságát. 

 

Fekete Miklós r. ezredes egy sajtótájékoztató keretében számolt be az iroda működéséről.

Az ezredes kiemelte, hogy az elmúlt két év során az állampolgárok számos kérdéssel, kéréssel fordultak az iroda szakembereihez, akik minden esetben eredményesen tudtak segítséget nyújtani, elsősorban vagyonvédelmi, és áldozatvédelmi témakörökben.

 

Az elsődleges cél az áldozattá válás megelőzése. Az iroda szolgáltatásait anoním módon is igénybe lehet venni.

 

Az irodán keresztül az állampolgárok számára elérhetővé válnak a Jász – Nagykun – Szolnok Megyei Rendőr főkapitánysággal kapcsolatban álló mindazon szervezetek, melyek bármilyen prevenciós szolgáltató tevékenységet végeznek így:

  • jogi segítségnyújtás, mediáció
  • drog-problémák kezelése
  • megelőző vagyonvédelem
  • ifjúságvédelem
  • családon belüli erőszakkal szembeni fellépés lehetőségei
  • áldozatsegítés, kárenyhítés beleértve a lelki támogatást is
  • közlekedés biztonsággal kapcsolatos információk, szolgáltatások.

 

Az iroda (Szolnok, Hild J. tér 1.  Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aula) a hét minden munkanapján délelőtt 10 órától 18 óráig várja az érdeklődőket, segítségre szorulókat.

Telefonon is feltehetik kérdéseiket az 56/ 412-570-es vezetékes telefonszámon, ahol képzett szakemberek várják a hívásokat.

 

Helyi hírekbűnmegelőzésprevenció