2024.04.20, Szombat
Az Év Rendőre Jász-Nagykun-Szolnok Megyében
police.hu

Az Év Rendőre Jász-Nagykun-Szolnok Megyében

police.hu

2016.09.20. 15:43

Halmai Ferenc rendőr ezredes vehette át az Év Rendőre elismerést a szolnoki Szigligeti Színházban megrendezett XII. Területi Príma Gálán.

Hirdetés

A 2003-ban alapított Príma Primissima Díj 2005. évtől egészült ki a területi Príma díjakkal. Idén is a szolnoki Szigligeti Színház adott otthont a megyei gálának, amelyen átadták az elismeréseket. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöksége Halmai Ferenc rendőr ezredest, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság vezetőjét részesítette az Év Rendőre díjban, amelyet a kitüntetett ünnepélyes keretek között vehetett át a gálaesten. 

 

Halmai Ferenc rendőr ezredes hivatásos állományban eltöltött pályáját 1986. augusztus 20-án határőrként kezdte a Kossuth Lajos Katonai Főiskola befejezését követően. A Rendőrség kötelékében 1988. augusztus 1-jétől dolgozik. Előbb a Jászberényi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály, Őr- Járőrszolgálati Alosztály alosztályvezető-helyettesként, majd 1991. június 1-jétől a Jászárokszállási Rendőrőrs őrsparancsnokaként dolgozott. 1993. március 1-jétől a Jászberényi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztály csoportvezetője, majd 1993. június 1-jétől a Jászladányi Rendőrőrs őrsparancsnoka lett. A Jászberényi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztályát 1994. augusztus 1-jétől vezette, majd 2008. november 10-től a Jászberényi Rendőrkapitányság vezetőjeként dolgozott. Az ezredes 2013. március 11-től a Tiszafüredi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

 

Szolgálatteljesítése hosszú ideje alatt munkáját nagy figyelemmel, szakmai ismereteit helyesen alkalmazva, kiemelkedő szorgalommal, hivatástudattal, felelősséggel végzi. Az általa irányított szervezetet nagy szaktudással, széleskörű tapasztalatokkal eredményesen vezeti. Munkájában kitartó és elvszerű. A vezetőkkel és az állománnyal való kapcsolattartása kiváló. Törekszik a kiegyensúlyozott munkakörnyezet megteremtésére, Önmagával és beosztottaival szemben is igényes vezető.Emberi tulajdonságai, parancsnoki képességei és szakmai felkészültsége példamutató. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén működő társszervekkel, önkormányzatokkal együttműködése kiegyensúlyozott és elismerésre méltó.

Magánélete rendezett. Szabadidejében is elkötelezett rendőrtisztként él és képviseli a szervezetet.

A huzamosabb ideje kifejtett példaértékű munkavégzése alapján Halmai Ferenc rendőr ezredes az Év Rendőre megtisztelő díj elnyerésére méltán vált jogosulttá.