2024.06.21, Péntek

Értéket teremtenek a közfoglalkoztatottak

szolnok.hu

2016.09.08. 09:08

A megyei kormányhivatal ebben az évben is megrendezte a II. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítását Szolnokon, a Kossuth téren. A szerda reggeli megnyitón dr. Hoffmann Imre államtitkár, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester értékelte a közfoglalkoztatást.

A rendezvény célja, hogy a megyében működő közfoglalkoztatók és a közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek számára lehetőséget biztosítson a közfoglalkoztatási programok keretein belül elért eredményeik bemutatására. A nap folyamán 26 településről érkezett 27 kiállító mutatja be tevékenységét, programon belül elért eredményeit. A téren lehetőség volt vásárlásra, kóstolásra és kisállat simogatásra is, valamint kulturális műsorok is várják az érdeklődőket.

A megnyitón dr. Kállai Mária elmondta, Jász-Nagykun Szolnok megye 56 településén zajlik közmunkaprogram, a benne részt vevők visszajelzései pozitívak. A munka gyakorlati hasznán túl nem elhanyagolható a közösségteremtő, összekovácsoló ereje sem a programnak, ami egyúttal az emberek önbizalmát is növeli – mondta a kormánymegbízott.

Szalay Ferenc polgármester a közmunkaprogram sikerét és fontosságát hangsúlyozva rámutatott: a munkának, a foglalkoztatásnak a gyermekek számára is üzenete van, hiszen felnőve számukra is természetes közeg lesz a munka világa. A közfoglalkoztatottak piacképes, magas színvonalú és jól értékesíthető termékeket állítanak elő.

Jövőre a program továbbfejlesztésében gondolkodunk – mondta dr. Hoffmann Imre államtitkár. Egyik fejlesztési irány a hajléktalanokat foglalkoztató programok fejlesztése, illetve fontos célként nevezte meg a szociális szövetkezetek támogatását is. Jász-Nagykun Szolnok megye szerencsés helyzetben van, hiszen nagyon erős a helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás – hangsúlyozta az államtitkár.