2024.04.19, Péntek

Legyen közös szívügy a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítése

martfu.hu

2017.02.15. 08:37

Szomorú hírrel kezdődött az év a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak. Tiszavárkonyban, a Tisza partján festői környezetben található alkotóházuk leégett.

Hirdetés

Az Alföldön, Szolnok megye nagy múltú kultúrájának és értékeinek ápolása, a hagyományok elevenen tartása az Egyesület tagjainak küldetése, legfontosabb feladata. A mai alkotók keze nyomán tovább élnek az évszázados mesteri formák, a remek és „beszédes” motívumok. A hímzők, fafaragók, fazekasok, kovácsok, szövők, takácsok nemzedékről nemzedékre hagyományozták az ősi mesterségeket, a szakma fortélyait és a tárgyalkotó népművészet pótolhatatlan hangulatú elemeit. Ezeket a feledésbe merülő ősi kézműves mesterségeket gyakorolhatják és adhatják tovább az itt összegyűlt alkotók és érdeklődők.

 

Már több mint 20 éve hagyománnyá vált a városban, hogy évente, az alkotóházban megrendezésre kerülő kézműves alkotótáborokban ismertetik meg a gyermekekkel a mesterségeket. Szívesen látták vendégül a város civil szervezeteit is és szerveztek közös programokat többek között a Jóreménység Klub, Martfű Városi Nőikar, Martfű Néptáncegyüttes, Természetjárók, Martfű Városi Szabadidős Kör, Martfűi Napraforgó Foltvarró Klub tagjainak.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Népművészeti Egyesület adományozásra kéri fel az embereket a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésének megsegítésére.

 

Az adományok fogadására elkülönített számlaszám:

OTB BANK 11745004-21413926

JNSZ MEGYEI NÉPMŰVÉSZETI EGYESÜLET

TISZAVÁRKONY ALKOTÓHÁZ ÚJJÁÉPÍTÉSE

Helyi hírekTiszavárkonytiszavárkonyi alkotóházNépművészeti Egyesület