2024.03.29, Péntek

Egy hétéves „nagyvilága” került a kukásautóra

szoljon.hu

2017.05.31. 15:18

Egy kukásautóra került a hétéves Martin rajza, így a jármű immár a kis óvodás alkotásával az oldalán rója Szolnok utcáit.

Hirdetés

 

Rajzversenyt hirdetett az NHSZ Szolnok Nonprofit Kft. a Szolnok Városi Óvodák Tagintézményei részére a Föld napja alkalmából. A társaság nagy hangsúlyt fektet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, ezért a verseny célja az volt, hogy az óvodások körében játékos formában hívják fel erre a figyelmet. Az alkotásokat a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés témakörében készíthették el a gyerekek.

A versenyre közel negyven pályamunka érkezett, és a legötletesebb rajzot beküldő kisgyermek rajza matricaként felkerült egy kukásautó oldalára is. A szerencsés nyertes Várhelyi Martin lett, aki a Szolnok Városi Óvodák Szivárvány Tagintézményébe jár.

– Nagyon meglepődtünk, és nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy Martin nyerte meg a rajzpályázatot. Büszkék vagyunk rá, és szerintem ez egy nagyon nagy dolog, hogy kisfiunk rajza felkerült egy autóra, amely folyamatosan járja a várost, és a lakosok nap mint nap találkozhatnak vele – árulta el Várhelyi Mónika, a kisfiú édesanyja.

– Főként a buszok, a víztornyok és a bolygók érdeklik most, de volt olyan időszak, amikor a hidak nyűgözték le. A rajzait is ezekről készíti. Amelyik téma érdekli, annak utánanéz az interneten, videókat, fotókat keres róla, és utána ezt megpróbálja szinte százszázalékos pontossággal visszaadni – mesélte a büszke édesanya.

A pályázatra beküldött rajzokon is ez tükröződik, Martin ugyanis két alkotással is indult a versenyen. Az egyik egy buszt ábrázolt, a másikon pedig egy földgömb látható, rajta gyerekekkel, alatta pedig egy szivárvánnyal. Ez utóbbi alkotás az, amellyel végül elnyerte a zsűri tetszését. 
– Azt rajzoltam le, hogy a Szivárvány óvodás gyerekek fogják egymás kezét, és körbefogják a Földet – magyarázta a hétéves Martin, aki szeptembertől már iskolába megy.

– A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolába fog járni, mert itt nagy hangsúlyt fektetnek a művészetekre is. Martin táncot is tanul majd, de ha lesz rá lehetőség, rajzszakkörre vagy drámatagozatra is szeretnénk, ha járna, mert nagyon érdekli minden, ami művészet. A rajzoláson kívül a tudomány és a műszaki dolgok iránt is érdeklődik – sorolja az anyuka.

A felmatricázott kukásautó Martin óvodájába is ellátogatott a múlt pénteken megtartott gyereknapi rendezvény alkalmából, melynek nagyon örültek a gyerekek. Itt láthatták először a kisfiú alkotásával díszített járművet a gyerkőcök, a szülők és az óvoda dolgozói. A kukásautó a nagyközönségnek pedig első alkalommal a városi gyermeknapon mutatkozott be.

Forrás: szoljon.hu

Helyi hírekSzolnokrajzpályázatNHSZ Szolnok Nonprofit Kft.