2024.04.20, Szombat

Aratónapot rendeztek Törökszentmiklóson

torokszentmiklos.hu

2017.07.12. 06:56

A kézi kaszás arató versenyre 6 csapat nevezett.

Hirdetés

Július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal vette kezdetét az aratónap, ahová hintós felvonulással érkeztek a vendégek.

Finom falatkák,  friss tepertő és a búzatábla szélén kialakított szép környezet várta az  arató brigádokat és az érdeklődőket. A hagyományőrző Borostyán Tájház által kialakított paraszti udvar és állatsimogató nemcsak a gyermekeknek, hanem a nosztalgiázó felnőtteknek is nagyon elnyerte a tetszését.

Az első kaszavágással Markót Imre polgármester valamint Boldog István országgyűlési képviselő indította útjára a csapatokat. Az alábbi sorrendben vette kezdetét a nemes vetélkedés: Ryglice, Borostyán, Kunkaszások, Székács, Nevetlenfalu, Búzavirág csapata, akik közül győztesként a kárpátaljai Nevetlenfaluból érkezett csapatot kiáltotta ki Balogh Pál a zsűri elnöke. Őket követte a lengyelországi Ryglice, dobogós helyezést ért el a Borostyán Hagyományőrzők csapata is. A legfiatalabb csapattagok a Székács Mg.-i Szakközépiskolából érkeztek, akik Boldog István országgyűlési képviselő külön díját nyerték el. 

 

Helyi hírekTörökszentmiklóskézi kaszálásaratónap