2024.04.19, Péntek

Kinevezték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét

Jász-Nagykun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.07.04. 06:43

Juhász László tű. alezredes eddig megbízással, de július elsejétől kinevezéssel látja el feladatát az igazgatóság gazdasági igazgatóhelyetteseként.

Hirdetés

Bartók Péter tű. ezredes, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese adta át a kinevezési parancsot azon az ünnepi állománygyűlésen, amelyen immár hivatalosan is gazdasági igazgatóhelyettesként vett részt Juhász László tű. alezredes.

Bartók ezredes hangsúlyozta, az igazgatóság költségvetésével kapcsolatban nem az a kérdés, hogy van-e pénz valamire, hanem az, hogy amire van pénz, azt hatékonyan, feladatcentrikusan használja fel a szervezet. Beszélt azokról a kisebb és nagyobb beruházásokról, hazai vagy uniós projektekről, amelyek óriási felelősséget ruháznak a gazdasági vezetőkre.

Feladatszabásában elmondta: nem pénzköltést, hanem gazdálkodást, a pénz felhasználását várja el, amely nem a gazdasági vezető egyszemélyes döntése. A hatékonyság csak úgy várható el, ha az állomány szemlélete is ezt tükrözi, jó célok és jó döntések születnek.

Válaszbeszédében Juhász László tű. alezredes szólt arról a 17 évről, ami ehhez a szervezethez köti. Juhász alezredes "vonulós" tűzoltóként kezdte, és hitvallása azóta sem változott: a feladatokról nem beszélni kell, hanem azokat meg kell oldani. Ő erre sem időt sem fáradtságot nem sajnált soha, ez után is mindig lesz annyi energiája, hogy teljesítse a munkát. És arra is lesz energiája, hogy a másokra bízott feladatokat nyomon kövesse, mi több, megkövetelje. A frissen kinevezett gazdasági igazgatóhelyettes a régi elvek embere: csapatban gondolkozik, és csapatmunkát vár el.

Helyi hírekJász-Nagykun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságJuhász László tű. alezredes