2024.04.18, Csütörtök

Megkezdődött a mezőtúri bölcsőde fejlesztése

mezotur.hu

2017.07.13. 14:46

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, a megvalósítás tervezett időtartalma 36 hónap.

Hirdetés

A - Mezőtúr Város Önkormányzata által benyújtott - „Mezőtúr Városi Bölcsőde fejlesztése” című TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00033 azonosítószámú pályázat bruttó 90 millió Forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a városi bölcsőde infrastrukturális fejlesztésével egybekötött csoportszoba bővítésének megvalósítására. 

 

A projekt fontos célkitűzései között szerepel a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgálat fejlesztése által, a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása a férőhelyek kapacitásának bővítésével, illetve a szolgáltatások minőségének fejlesztésével.

 

A projekt keretében egy új csoportszoba kerül kialakításra a meglévő négy mellé. Az épület belső átalakításával egy akadálymentes, korszerű, új gondozási egység létesül, mely egyben a multifunkciós fejlesztést segítő programok színtere is lesz. Az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközfejlesztés is megvalósul. Ennek keretében jellemzően alapjátékok, nagymozgást fejlesztő játékok, konstrukciós eszközök kerülnek beszerzésre, melyek a gyermekek készség- és képességfejlesztéséhez járulnának hozzá. A felújítások során többek között a tető szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés átalakítására is sor kerül, valamint az udvar és a játszótér területe is megújul. A munkálatok során a fűtés leválasztásra kerül az intézmény mellett működő óvoda rendszeréről, valamint - a használati melegvíz előállítására - napkollektorok telepítése történik meg.

 

A projekt eredménye egy megfelelő férőhely kapacitással rendelkező, akadálymentes, épületenergetikai fejlesztésekkel gazdaságosan működtethető, zöldfelülettel növelt korszerű, minőségi szolgáltatást nyújtó bölcsőde, mely több gyermek gondozásba vételét tudja biztosítani a jövőben, illetve közvetetten a szülők munkavállalási lehetőségét is növeli.

 

 

Helyi hírekmezőtúrMezőtúr Városi Bölcsőde