2024.04.26, Péntek
Ismét bizonyított a Tisza-tó önkéntes mentőcsoport
Fotó: Karcagi KVK

Ismét bizonyított a Tisza-tó önkéntes mentőcsoport

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.08.11. 15:41

A nyári szezonban megsokszorozódik a Tisza-tó környékén élők száma, a turisták fogadására, ellátására, esetenként megsegítésére komoly apparátus készül.

Hirdetés

Ha baj van, bevethető a Tisza-tó önkéntes mentőcsoport is, amelynek tagjai ezen a héten gyakorolták az életmentés, logisztika, és együttműködés fortélyait. A mentőcsoport önkéntesei számára a nyári szünidő, a horgász- és turistaszezon elsősorban az éberségről szól. Szűkebb hazájuk, a Tisza-tó és környéke biztonságos turistaparadicsom, egyre kedveltebb a hazai és a külföldi vendégek körében.

A mentőcsoport a héten Tiszafüreden gyakorolt. Feladatuk között szerepelt, egyebek között, nagyobb vízi szállítmány célba juttatása, mentőegységek készenlétbe helyezése, alkalmazása, vízből mentés, újraélesztés, ellátó pont kialakítása. Ehhez a társszerveket is segítségül hívták, a gyakorlatot a karcagi kirendeltség munkatársai felügyelték, ellenőrizték. Az együttműködés remek volt, a beállított szituáció nehézségeinek legyőzése enm okozott gondot az önkénteseknek.

 

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Helyi hírekturistaTisza-tógyakorlat2017 nyárönkéntes mentőcsoport