2024.04.24, Szerda

Száz kóbor ku­tyá­tól ret­teg­nek a csa­lá­dok Fegyverneken

Ripost

2017.12.13. 16:02

Egyre nő a Fegy­ver­nek ut­cáin kó­száló ku­tyák száma, ha­lálra ré­misztve a Szol­nok­hoz kö­zeli kis­vá­ros la­kóit.

Hirdetés

- Már nagyon régóta szenvedünk a kutyaproblémával. A temető utcájában lakom. Itt a legtöbb ház vagy üres vagy romos, ahol kedvükre élhetnek ezek az állatok – mondja a Ripost-nak Földvári Lászlóné, az egyik helybéli.

– Nap mint nap egyre több kutya rohangál gazdák nélkül az utcán, szerintem lehetnek már százan, kétszázan is.– Nagyon hangosak, és szoktak morogni ránk, de szerencsére minket még nem bántottak. Pár idősebb néni viszont panaszkodik, hogy nem tudnak feljutni tőlük a temetőbe a sírokhoz – mondta.

 

Fegyvernek jegyzője, dr. Pető Zoltán szerint valóban nagy gondot jelentenek a kóbor kutyák, de szerinte az utcán járkáló ebek legalább fele igazából nem is kóbor. A településen van olyan terület, ahol nincs kerítés, éppen ezért könnyedén kiszöknek a kutyák.  –  Naponta több bejelentés érkezik a kutyák miatt, félnek tőlük, volt, hogy nekimentek a bicikliseknek is - mondta. – Ha van egy bejelentés, kimegyünk autókkal és befogjuk őket, majd elviszik egy telepre, ahol a megfelelő körülmények között élhetnek – tette hozzá.- A szomszéd településekről is jönnek át, ezért nem tudjuk, pontosan mennyi kóbor kutyáról beszélhetünk, de nagyon sokról – mondja.

Helyi hírekFegyvernekkóbor kutya