Kiváló hangulat, ragyogó idő és finom ételek várták a fesztiválra érkezőket.
A nagy meleg miatt idén kevesebben vállalkoztak a szabadtéri főzésre, mint az elmúlt évben, de így is 20 csapat mérettette meg magát a versenyben. 20 bográcsban illetve 9 grillen készültek a finomságok. A zsűri elnöke Gajdán Antal világbajnok bronzérmes, olimpiai ezüstérmes mesterszakács volt. Két kategóriában hirdettek eredményt.
Bogrács kategóriában
I. Fenyőszálló-Panditextil csapata a tavalyi dobogós 3. helyről bizonyította a szárnyasok főzésében való fejlődését, hiszen borsos, gombás pulykaragujával valamint a szabolcsi különleges babgulyásával vívta ki a győztes helyet.
II. Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete ismét hozta a tavalyi formáját, hiszen akkor és most is ezüstérmesek lettek. Idén palóc pipi levesükkel arattak sikert.
III. Elektromos tyúkok és egy-két kakas csapat a nyári szárnyas gulyás kapros túrós gombócával érdemelte ki a zsűri elismerését.
Grill kategóriában
I.Székácsos Szakácsok csapata érdemelte ki a bajnoki címet a „székács módra” készült grill falatokkal.
II. Alatkai bak pulykák csapata a grill pulyka, grill zöldséggel tálalva kompozícióval értek el szép helyezést.
III. MARNEVALL csapatának csípős csirke szárnya kápráztatta el a zsűrit.
Különdíjak:
A testvértelepülésről Ryglicéből érkezett csapat menüjét, amely szárnyas rolád volt kapros szósszal és rizzsel valamint lengyel uborkasalátával Törökszentmiklós Városi Önkormányzat külön díjjal jutalmazta.
A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület különdíját, amely szeptember 8-i meghívás a IX. Bezermeni Vigasságokra a Karancslapujtőről érkezett „Komlóimádók” csapat nyerte, akik mézes-mázas csirkével és baconbe tekert krumplival, csilimártással ismertették meg a helyieket. Ugyancsak ezen rendezvényre kapott meghívást a Taurina Agrár Kft csapata, akik az Alföldön ismert és kedvelt kakas pörköltöt főzték meg, de nem csak nokedlivel, hanem túrós csuszával is.
A Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének szeptember 1-i meghívását vehették át a „Mézes-Mázas” Családi Nap főzőversenyére: a Debrecenből érkező Kalandozó Cívisek csapata akik, tárkonyos rucalevesükkel és a pulykahússal töltött káposztájukkal vívták ki az elismerést. Ugyancsak meghívást kapott e versenyre a BBQ Roosteers csapat, akik nevükhöz híven BBQ tálat készítettek.
A fődíjat a hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület felajánlását, mely 3 napra szóló erdélyi út Farkaslakára a Székács Szakácsok csapat kapitánya Fehér József vehette át.