2024.04.25, Csütörtök

Jogásznap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészségen

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.09.30. 09:51

Jogásznapot rendezett a Magyar Jogász Egylet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete a megyei főügyészségen. A rendezvényen dr. Berkó Attila kormánymegbízott köszöntötte a jogi hivatás képviselőit, majd szakmai előadások következtek.

Hirdetés

A Dr. Nánási Illés emlékének szentelt szakmai napon Dr. Varga Árpád megyei főügyész méltatta a Szolnoki Törvényszék volt elnökét, az egykori törvényszéki tanácselnököt, címzetes táblabírót.

A 65 esztendős korában tragikus hirtelenséggel elhunyt törvényszéki elnökről elhangzott; szakmai munkája és kedvelt személyisége miatt köztiszteletnek örvendett a megyében.

 

A megemlékezést követően dr. Berkó Attila nyitotta meg a rendezvényt. A kormánymegbízott megköszönte a jogi hivatás megyei képviselőinek és a jogász egylet tagjainak azt a szakmai munkát, melynek országos megítélése jó, melynek alapja az a kiváló teljesítmény, melyet évek óta magas szinten nyújtanak.

- Szeretnék ahhoz is gratulálni, hogy Önök olyan közösséget alkotnak, amelynek tagjai az értékes emberi teljesítménynek is szeretnének emléket állítani. Olyan emberi és szakmai hitelességnek, mint amit a volt kollégák tettek le a jogász társadalom asztalára, mint például dr. Nánási Illés. Elnök úr 22 éven át volt a Szolnoki Törvényszék, illetve a jogelőd a megyei Bíróság elnöke. Ez idő alatt elnök úrnak sikerült biztosítania az ítélkezés tartósan magas színvonalát, amely legjobbak közé helyezte a megyei intézményt. - tette hozzá a kormánymegbízott.

 

A köszöntőt követően Dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes tartott előadást „Az ügyészség lehetőségei a bírósági útról való elterelés érdekében – A tárgyalás előkészítése” címmel, majd dr. Hegedűs István a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumvezetője, egyetemi docens tartott tájékoztatót az első- és másodfokú bírósági eljárásokról, melyet a 2017. évi XC. törvény új szabályainak tükrében ismertetett. Végül Dr. Törőcsikné Görög Márta a Szegedi Tudományegyetem Civilisztikai Tudományok Intézetének vezetője tartott előadást a személyiségi jogok védelmével kapcsolatos aktualitásokról.

Helyi hírekMagyar Jogász Egyletjogásznap