2019.10.23, Szerda

Hirdetés

Megújul a túrkevei általános iskola
panoramio.com

Megújul a túrkevei általános iskola

MTI

2018.09.19. 10:06

Mintegy négyszázmillió forintból újítják fel a Petőfi Sándor Általános Iskola két épületét.

Hirdetés

Mintegy négyszázmillió forintból újul meg a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola két épülete, az ősz elején kezdődő beruházás decemberig tart - közölte Vida Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere.

A tulajdonos önkormányzat csaknem 300 millió forinttal járul a fejlesztéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) két pályázatának köszönhetően. A karcagi tankerületi központ pedig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyert mintegy 100 millió forinttal támogatja a beruházást.

A korszerűsítés során energetikailag is megújulnak a Petőfi téri és Kossuth utcai iskolaépületek: homlokzati hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, központi fűtést alakítanak ki a szakemberek. A Kossuth utcai épület tetőzetét teljesen lecserélik, napelemeket telepítenek rá. Megújulnak a tantermek is, továbbá oktatástechnikai eszközöket - aktív táblákat, projektorokat - vásárolnak.

Az iskolába 427 tanuló jár, így gyermekenként mintegy egymillió forint fejlesztési forráshoz jutott az iskola - mondta a polgármester. A tanulók átmenetileg önkormányzati épületekben, például a művelődési házban, a városi könyvtárban kezdték meg a tanévet.

Helyi híreképületfelújításTOPiskolaTúrkeve