2024.04.26, Péntek

Törökszentmiklóson díjazták a legszebb konyhakerteket

torokszentmiklos.hu

2018.09.10. 17:06

A díjátadóra szeptember 8-án a XIV. Óballai Falunapokon került sor, ahol a pályázók átvehették Markót Imre polgármestertől az Oázis kertészetben beváltható vásárlási utalványokat.

Hirdetés

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat másodszor csatlakozott a Magyarország " Legszebb konyhakertjei" programhoz. 

A verseny célja, feléleszteni azt a szép hagyományt, amelyet szüleink, nagyszüleink természetes módon folytattak a ház körüli telken. Azaz minél többen műveljenek konyhakertet és ez által az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között.
Különböző kategóriák kerültek meghirdetésre, melyre Törökszentmiklós város lakosai, intézményei, civil szervezetei pályázhattak.

 

Zöldséges kert kategóriában két I. helyezett címet adtak át, hiszen maximálisan teljesítették azokat a kritériumokat, melyek előírásra kerültek.  Mindketten 30.000 Ft-os vásárlási utalványban részesültek.

  • Annus Istvánné, aki a nagy területen fekvő hagyományos veteményes kertjére lehet igazán büszke
  • Vass Eszter, aki a virágokkal teli botanikus kertjében jeleníti meg a zöldséges kertet is.

 

Közösségi csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek kategóriában különdíjasok: Roma Közösségi Ház, Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kollégium. A jól megérdemelt 20.000 Ft-os vásárlási utalványból tovább szépíthetik majd a környezetüket.

Helyi hírekTörökszentmiklósMagyarország Legszebb konyhakertjei