2024.04.26, Péntek

Magyarok Kenyere: lisztadományokat adtak át Jászberényben

nak.hu

2018.10.07. 19:59

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 2018. szeptember 27-én tartotta a Magyarok Kenyere program megyei adományozó napját a Szatmári Malom Kft. jászberényi malomüzemében.

Hirdetés

A 477 megyei gazdának köszönhetően a megyében üzemelő három gyűjtőpontra 94700 kg felajánlott búza érkezett, az adomány őrlését a Szatmári Malom Kft. vállalta el. A példamutató megyei adományozásnak köszönhetően 66.290 kg lisztadomány kerül a gyermekeket gondozó szervezetekhez, ebből az adományozó Napon 20290 kg-ot vehettek át a támogatott szervezetek (a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete, a Magyar Református Közhasznú Alapítvány, a Karcagi Tankerületi Központ és Abádszalók önkormányzata).

Az eseményen a vendégeket Szatmári Zoltán és Tóth-Kása Attila, a Szatmári Malom Kft. ügyvezetői köszöntötték, majd ünnepi beszédet mondott Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere és Budai Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének alelnöke.

Helyi hírekJászberényMagyarok Kenyere Programlisztadomány