2024.03.29, Péntek
Sikeres évet tudhat maga mögött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség

Sikeres évet tudhat maga mögött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.14. 16:58

A szervezet pénzügyi helyzete megfelelő, kapcsolatait még erősebbre tudta fűzni partnereivel, és a gondozásában lévő múzeum látogatottsága is nőtt az elmúlt évben, hangzott el a február 11-én megtartott elnökségi értekezleten.

Hirdetés

Tatár Pál a polgári védelmi szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt az elmúlt esztendő tevékenységéről és az idei célkitűzésekről, feladatokról. Az értekezlet további részében Buzás Tibor tű. ezredes, a szervezet titkára a pénzügyi helyzetről tájékoztatta a résztvevőket, míg Nagy Róbert c. tű. alezredes, alelnök a vállalkozói és önkormányzati támogatásokat, felajánlásokat ismertette és köszönte meg. Mint mondta: a szövetségnek továbbra is jó a kapcsolata az önkormányzatokkal és a cégekkel, ami az általuk nyújtott támogatások képében is megmutatkozik. Kovács Antal a „Légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállításnak otthont adó múzeum állapotáról, valamint a fejlődési lehetőségekről beszélt.

A szövetség ebben az évben is részt vesz több rendezvényen, így a Múzeumok Éjszakáján, amely tavaly kiemelkedő programnak számított, hiszen az országosan is egyedülálló gyűjteményt a tavalyi évben közel ezren látogatták meg.

Az eseményen szó esett a Polgári Védelmi Világnap megyei ünnepségének díjazottjairól, a közösségi szolgálatban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázásáról, illetve a múzeum kiállítási anyagának bővítéséről. A tagok erre az évre célként határozták meg, hogy a nemrégiben összerendezett vándorkiállításukat minél több helyre eljuttassák, ezzel újabb oldaláról bemutatva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetséget.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség