2019.10.23, Szerda

Hirdetés

Fejlesztik Jászapáti egyik szegregátumát
jaszapati.hezekiah.hu

Fejlesztik Jászapáti egyik szegregátumát

mti

2019.04.30. 13:38

Új lakóház, szociális bérlakások épülnek, javítják az utakat, járdákat és a csapadékelvezetést.

Hirdetés

A település önkormányzata 330 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megjelenő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítéséhez - olvasható a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. az MTI közleményben. A fejlesztések része az érintett városrészek lakófunkciójának erősítése, szociális, közösségi és közterületi terek kialakítása. Integrált szociális jellegű rehabilitációt azokban a városrészekben valósítanak meg, ahol a kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony iskolázottság, a tartós munkanélküliség magas szintje, az alacsony társadalmi státusz, valamint az erősen leromlott környezet ezt indokolja.

Az adott projekttel a Temesvár szegregátumot fejlesztik, aminek hatására várhatóan javulnak az ott élő hátrányos helyzetű emberek körülményei, továbbá a társadalmi és a fizikai integráció segítése hozzájárul a népesség megtartásához. A tervezett fejlesztések között van a közösségi ház bővítése, új lakóház és két szociális bérlakás építése. A szegregátum területén a tervek szerint javítják az utakat, járdákat, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, parkolót hoznak létre, kerékpárutat építenek ki és polgárőrségi konténert helyeznek el.
 

Helyi hírekJászapátiTerület- és Településfejlesztési Operatív Program