2019.12.15, Vasárnap

Hirdetés

Merre tart Szolnok? - polgármesteri tájékoztató az Idősügyi Tanács ülésén

Merre tart Szolnok? - polgármesteri tájékoztató az Idősügyi Tanács ülésén

szolnok.hu

2019.05.14. 12:41

Művésztelep, MÁV strand, Véső úti sporttelep, egykori várkerület, régi tüdőkórház területe, mind-mind egy-egy nagyberuházás helyszíne, melyek már folyamatban vannak. Ezekről és még több más fejlesztésről is részletesen beszámolt a polgármester, aki szólt a város ez évi költségvetéséről és erősödő gazdaságáról is, hangsúlyozva, hogy mindezek mellett fontos a jó érdekérvényesítő képesség. 

Hirdetés

Egy mindig nagy érdeklődésre számot tartó témája volt a Szolnoki Idősügyi Tanács májusi ülésének: a városban jelenleg zajló és a tervezett fejlesztésekről tájékoztatta az idősügyi szervezetek képviselőit Szalay Ferenc polgármester, az idősügyi tanács elnöke.

A gazdaságfejlesztés és egyéb ágazati fejlesztések is szóba kerültek az ülésen. Amint az elhangzott, a Modern Városok Program által 111,81 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Szolnokra, és fejleszt a Váci Egyházmegye is: 1,7 milliárd forintból újul meg két templom, illetve az egyházmegye több épülete Szolnokon.

Az önkormányzatnak jelenleg nyolcvan futó fejlesztési célú pályázata van mintegy 33,52 milliárd forint értékben, míg a TOP (Területi Operatív Program) 15,19 milliárd forint uniós forrást juttat Szolnokra – mondta Szalay Ferenc. Szó esett a Hetényi Géza kórház eddig megvalósult modernizálásáról, a Szigligeti Színház közel hatmilliárdos felújításáról, az ipari parkban történő fejlesztésekről és természetesen az M4-es gyorsfogalmi út építéséről.

Ismertette az intézményi fejlesztéseket is a polgármester, elsősorban óvodák, bölcsődék, iskolák, rendelők és az idősotthonok szerepeltek a listán. A városi zöldterületek rehabilitációja 1,2 milliárd forintból történik meg. Ide tartozik a régi tüdőkórház parkjának családi szabadidő parkká alakítása, a Tisza park átépítése és a jelenleg még előttünk álló Zöldülő belváros Szolnokon című projekt, amely a Szolnok Pláza előtti terület és a Hősök tere rehabilitációját, átépítését jelenti.

Bemutatta Szalay Ferenc a Szolnoki Művésztelepen, illetve az egykori szolnoki várkerületben zajló fejlesztéseket, valamint a Tiszaligeti fürdőfejlesztést és a szintén a város tüdejét érintő tiszai kikötőfejlesztést. Ez utóbbi projektre mintegy egymilliárd forintot kap Szolnok.

A fenti felsorolás nem teljes, azonban az ülés résztvevői átfogó képet kaphattak a beruházásokról és arról, merre is tart Szolnok. A rendelkezésre álló források, a tervezett fejlesztések egy egészen új útját jelölik ki a megyeszékhelynek, amely régi arculatát maga mögött hagyva egy élhető, szerethető, a turisták számára is vonzó településsé alakul az évek során.

Helyi hírekSzolnokSzolnok Idősügyi Tanácsa