2024.03.19, Kedd
Új Tisza-híd épül Szolnokon
Illusztráció (Wikipedia)

Új Tisza-híd épül Szolnokon

mti, magyarepitok.hu

2019.06.22. 11:50

A megyeszékhelyen épülő átkelő munkálatainak előkészítésére 1 milliárd 670 millió forintot biztosított a kormány.

Hirdetés

Nemrég az M4-es Szolnoktól északra haladó új Tisza-hídjának kivitelezőjéről számoltunk be (a műtágyat a Duna Aszflat Kft. építi meg), most pedig egy új Tisza-híd tervezéséről érkeztek hírek. Most a városon belül a Csáklya útnál kezdik meg egy új híd és a hozzá csatlakozó, Szandaszőlőst elkerülő út tervezését – derült ki a városban tartott sajtótájékoztatón. A híd és az elkerülő út megépítése mintegy 25-30 milliárd forintba kerül, és öt-hat éven belül készül el.

 

Már biztosították a forrásokat a projekt előkészítésére

A kormány az építkezés előkészítésére 1,67 milliárd forintot különített el az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül – mondta el a az eseményen Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Emlékeztetett: jelentős útfejlesztési program zajlik országszerte mintegy 3200 milliárd forintból, ennek az összegnek mintegy 60 százalékát a magyar költségvetés biztosítja.

A szolnoki fejlesztéshez először elkészítik a megvalósíthatósági tervek és a környezeti hatástanulmányt. Ezzel együtt még szükség van az engedélyezési tervek előkészítésére valamint az építési engedélyeket is beszerzik. A tervezési közbeszerzési eljárás várhatóan az idei év harmadik negyedévében indul majd el.

 

Új elkerülő út is épül

  • a Csáklya utca - Mártírok útja szintbeni kereszteződéséből indul,

  • a Felső Szandai réten létesülő, új körforgalmú csomópontokon átvezetéssel csatlakozik a 4-es számú főúthoz

  • egy különszintű csomóponton keresztül.

A tervezési feladat része lesz a Szandaszőlős városrész elkerülését biztosító új, kétszer egy forgalmi sávú út megtervezése is.

hídépítésHelyi hírekútépítésSzolnokTisza-tó