2020.07.13, Hétfő

Hirdetés

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon
info.szolnok.hu

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

info.szolnok.hu

2019.09.30. 09:30

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre ad lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

Hirdetés

Szolnok önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Szolnok a fiatalok számára is élhető, szerethető város legyen. A városvezetés elengedhetetlennek tartja, hogy megismerje a diákok véleményét és olyan döntéseket hozzon, amelyek a fiatalok érdekeit is szolgálják. Már a 2017 decemberében lezajlott diákközgyűlésen megfogalmazódott, hogy a szolnoki diákpolgármester és a vele szorosan együttműködő Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai szeretnék megismerni más városok diákfórumainak működését, illetve jó gyakorlataikat. A fiatalok kérésének eleget téve, első alkalommal egy országos, a települések diákvezetőinek részvételével zajló találkozót szervezett az önkormányzat.

Öröm, hogy itt vagytok, fontos a fiatalok véleménye, a folyamatos párbeszéd, kellenek a friss, fiatalos gondolatok – köszöntötte a – Szombathelyről, Győrből, Szekszárdról és Kecskemétről érkezett vendégeket Szalay Ferenc polgármester, aki több, a városban megvalósult, a diák kezdeményezést is megemlített, köztük a street workout pályákat vagy a Dokk Terasz szórakozóhelyet. Szólt a Biztonságos Szórakozóhely programról és a Senkit nem hagyunk hátra! kezdeményezésről.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a mai fiatalok aktív közéleti szerepvállalását méltatta, s ennek jelentőségét egy város életében. Dr Versitz Éva humán igazgató a mindennapok feladatairól beszélt, s az összehangolt kommunikáció fontosságáról diákok és felnőttek között.

A jó hangulatú találkozón Kosztyu András, a Szolnok Városi Diákok Tanácsa elnöke Szolnok város ifjúsági életét mutatta be, majd következtek a jó gyakorlatok Kelet- és Nyugat-Magyarországról. A Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat működéséről Szeghő Balázs és Jámbor Anna, míg a győri Városi Diák Fórum működéséről és programjairól Kamrás István és Vöröss Olivér Márk beszélt.

 

Helyi hírekdiákönkormányzatSzolnok