2024.03.28, Csütörtök
Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a jászberényi mentősök
jaszbereny.hu

Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a jászberényi mentősök

jaszbereny.hu

2019.10.02. 11:11

A város két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak

Hirdetés

A város önkormányzata ebben az évben már második alkalommal adományozott modern mentéstechnikai eszközöket az Országos Mentőszolgálat Jászberényi Állomásának.

Dr. Szabó Tamás, polgármester a város nevében ezúttal közel 1,8 millió forint értékben, két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak. A városvezető kiemelte: két alapfeltétele van annak, hogy a mentősök magas színvonalú, szakszerű munkát végezzenek. Az egyik az a szakmai tudás, amivel a jászberényi mentősök rendelkeznek, a másik pedig a felszereltség.

A két monitor Jászberény és a Jászság betegeinek magasabb szintű, biztonságosabb ellátását szolgálja. Pócs Márton, a jászberényi mentőállomás vezetője a bajtársak nevében köszönetét fejezte ki az új, modern eszközök beszerzéséért. Az eseményen azt is megtudtuk: az adományozással a megyében egyedülálló módon valósult meg Jászberényben, hogy a mentőszolgálat minden mentőautója immár a legmodernebb betegőrző monitorral van felszerelve.

Helyi hírekJászberényegészségügymentőszolgálat