2020.03.29, Vasárnap

egészségügy

Minden egészségügyi dolgozó Hepatitis C vizsgálatot kap

2019.12.05

Helyi hírek

Az egészségügyi szolgáltatónak az általa foglalkoztatott valamennyi egészségügyi dolgozó HCV szűrővizsgálatát 2019-ben teljes körűen, a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat keretében el kell végeztetnie.

Október, a látás hónapja: fókuszban a szem védelme

2019.10.01

Országos hírek

A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témája a kampánynak.

Háromszázmilliós fejlesztés a szolnoki Hetényi Géza kórházban

2019.06.07

Aktuális

Az egészségügyi intézmény a helyi igényekkel összhangban fejleszti több szakrendelését, ide tartozik a belgyógyászat, a sebészet, a gyermekszemészet, a szemészet, a fül-orr-gégészet, a bőr-és nemibeteg-ellátás, a szájsebészet, a fogszabályzás, a fogászati röntgen, a tüdőgyógyászat, a radiológia, a gyógytorna és az urológia.

A Szegedi Tudományegyetem fejlődésével a térség is egészségesebb lesz

2018.11.22

Országos hírek

Fejlesztik az orvosképzés techológiai hátterét hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében.

A kórházi várólistákat rövidítő fejlesztések várhatóak a hazai sebészetben

2018.11.14

Országos hírek

Az egészségügyi intézmény és az orvosok mellett a páciensnek is jó lehetőségeket nyújtó egynapos sebészeti ellátás 8 milliárd forintos uniós projektjéről Székesfehérváron tartottak konferenciát.

Aggódnak, hogy lassabban halad majd a rendelés az új e-receptek miatt

2017.11.02

Aktuális

A megye egészségügyi szolgáltatóinál – kórházakban, szakrendelőkben, háziorvosoknál, gyógyszertárakban – mindenütt rendelkezésre állnak már a november 1-jétől induló, e-vényes rendszerhez szükséges informatikai eszközök.

Rekordszinten az üres háziorvosi praxisok száma

2017.08.30

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén már 2004 óta betöltetlen a praxis. Nehéz helyzetben vannak például Tiszabő és Mezőhék lakosai, akik 13 éve várnak állandó háziorvosra. 

Szolnok megyei gyermekeken is segít az újonnan nyílt Neuropátiaközpont

2017.02.24

Aktuális

Megnyílt a Gyermek Neuropathia Centrum Budapesten, amely a János kórházhoz tartozó Budai Gyerekkórházban kapott helyet. A centrumban hosszabb távon ezer beteg rendszeres szűrését tervezik.

56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe

2016.10.21

Gazdaság

A fejlesztési programoknál már nem az infrastruktúrafejlesztés dominál majd, hanem inkább a betegek igényeit szeretnék jobban kielégíteni, a betegellátás biztonságát növelni.

XIX. Szolnoki Kardiológiai Nap

2018.04.24

Aktuális

A konferencián kardiológusok és háziorvosok vettek részt, az előadók között mind a négy egyetem jeles képviselői jelen voltak.

Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2016.04.14

Országos hírek

Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a jászberényi mentősök

2019.10.02

Helyi hírek

A város két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak

Szakmai konferenciát tartottak a betegbiztonság növeléséért

2019.09.18

Aktuális

Kiemelten fontos a betegbiztonság növelése, és ez az állami szervek, a szakemberek és a betegek együttműködésével teremthető meg - hangsúlyozta több előadó egy keddi konferencián Budapesten.

A teljes magyarság jövőjéért tartanak családügyi konferenciát

2019.03.08

Országos hírek

„Hazánk, a nagy család” mottóval rendezték meg a Demográfiai és Egészségpolitikai rendezvénysorozat legújabb alkalmát Baján.

A szürkehályog-műtéttől a rákos daganat elpusztításáig: erre is jó lehet a lézer

2018.11.16

Országos hírek

Talán kevesen tudják, de a lézertechnológia sebészeti felhasználásáról Dr. Ratkay Imola szemészorvos húsz évvel ezelőtt tartotta első előadását. Az általa máig alkalmazott, és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán oktatott módszerrel ezidáig 19 millió korrekciós szemműtétet végeztek el és 5 millió szürkehályog műtéttel javították embertársaink életminőségét. De mire lehet még jó a lézer?

Szolnokon is fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátórendszert

2018.10.09

Aktuális

A projektben lehetőség lesz a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására, számukra emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágyakkal bővülnek a győri, miskolci, nyíregyházi, debreceni, szolnoki, szegedi és pécsi intézmények. 

Novembertől tovább emelkednek a bérek az egészségügyben

2017.11.01

Országos hírek

November 1-jétől tovább emelkedik a mentőápolók, a mentőorvosok, a szakorvosok, az ápolók és a szakgyógyszerészek, összesen 98 ezer egészségügyben dolgozó bére - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ki lesz idén az év háziorvosa? – Szolnokról is érkeznek a jelölések

2017.03.02

Aktuális

2016 decemberében hetedszer indult el „Az év praxisa a Kárpát medencében” című pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát. Több jelölés is érkezett már a pályázat oldalára, főként Szolnokról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról.

Indulhatnak a fejlesztések a szolnoki kórházban

2017.01.06

Gazdaság

A világítóberendések cseréjétől az autóvásárláson át az endoszkópos eszközpark bővítéséig terveztek.

A civil hozzájárulás erősíti az egészségügy működését

2019.04.10

Aktuális

A civil hozzájárulás az egészségügyben nemcsak a társadalmi szolidaritást erősíti, de az ágazat működését is segíti - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára kedden Szolnokon, az április 9. és 11. közötti Civil Véradó Napok nyitórendezvényén.

Pszichiáter és védőnő kapta idén a Kálmándi Mihály Díjat

2016.07.04

Aktuális

Szolnokon a városházán rendezett ünnepségen adták át hétfőn délelőtt Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat.

Javaslatokat várnak a Kálmándi Mihály-díjra

2016.02.29

Helyi hírek

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránti tisztelete és megbecsülése jeléül „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában magas színvonalú munkát végeznek és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A díj plakettből, az odaítélést tanúsító oklevélből, valamint pénzjutalomból áll, mely ünnepélyes keretek között a Semmelweis-napi rendezvényen kerül átadásra.