2024.04.27, Szombat
Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben
Kép: info.szolnok.hu

Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

info.szolnok.hu

2024.02.13. 16:55

Több mint 487 millió forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

Hirdetés

Az épület bejárásán Szalay Ferenc polgármester felidézte: a Temető úti orvosi rendelő felújítását az elmúlt években megelőzte a Móra Ferencúti, a Zagyva-parti, a Széchenyi körúti, a Városmajor úti intézmények korszerűsítése, a Munkácsy úti rendelő felújítása pedig jelenleg is zajlik.

A Temető úti orvosi rendelőben a jövőben a mai kornak megfelelő környezetben történhetegy felnőtt háziorvosi praxis, két gyermekorvosi praxis, egy fogorvosi praxis, egy iskolafogászati körzet és négy védőnői körzet lakosainak ellátása.

A korábbi épület kibővült, a funkció nélküli belső udvart befedték, ezentúl központi fogadótérként funkcionál. Megtörtént az épület szigetelése, a külső és belső nyílászárók cseréje. Új gépészet és új elektromos hálózat gondoskodik a mai kor igényeinek megfelelő alapfeltételek biztosításáról. A homlokzatszigetelésen túl a tető hő- és vízszigetelésére is megtörtént, és napelemeket is telepített a kivitelező, ami a gazdaságos üzemeltetést teszi lehetővé.

Az átgondolt belső átalakításnak köszönhetően a Gyökér úti felnőtt háziorvosi rendelés is az épületbe költözött, ami még többeknek teszi elérhetővé a mai kor színvonalának megfelelő infrastruktúrával rendelkező egészségügyi ellátást.

Megújult a parkoló is, az épület előtt kerékpártámaszokat helyeztek el, a rendelőt övező zöldfelületek megújultak. Az itt dolgozók részére zárt parkolót és kerékpártárolót alakítottak ki. A projektet eszközbeszerzés tette teljessé, melynek keretében egy komplett fogászati kezelőegységet szerzett be a város önkormányzata.

Helyi hírek Szolnokegészségügyorvosi rendelő