2024.04.19, Péntek
Minden egészségügyi dolgozó Hepatitis C vizsgálatot kap
Illusztráció: bangordailynews.com

Minden egészségügyi dolgozó Hepatitis C vizsgálatot kap

katasztrofavedelem.hu

2019.12.05. 16:54

Az egészségügyi szolgáltatónak az általa foglalkoztatott valamennyi egészségügyi dolgozó HCV szűrővizsgálatát 2019-ben teljes körűen, a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat keretében el kell végeztetnie.

Hirdetés

A szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatott egészségügyi dolgozók esetében a szűrést a munkáltató által elrendelt soron kívüli munkaköri alkalmassági vizsgálat keretében kell végrehajtani, amelyet a munkáltató foglalkozás-egészségügyi alapszolgálata végez el.

A nem szervezett munkavégzés keretében egészségügyi tevékenységet végző egészségügyi dolgozók (ilyenek az egyéni egészségügyi vállalkozók, az egyéni cégek, illetve a társas vállalkozások tagjai) HCV szűrését a foglalkozás-egészségügyi szakellátóhelyek végzik. A szakellátóhelyek listája a https://www.nnk.gov.hu/tajekoztatas/lakossagi-tajekoztatas címen érhető el.

A vizsgálatok a munkáltatók, illetve az egészségügyi vállalkozók számára térítésmentesek, azok finanszírozása elkülönített központi költségvetési keretből történik. Részletesebb információért keresse a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatóját, illetve a foglalkozás-egészségügyi szakellátóhelyét, vagy a területileg illetékes kerületi/járási hivatal népegészségügyi osztályát.

A szűrésen való részvétel feltétele az egészségügyi tevékenységre való orvosi alkalmasság igazolhatóságának.

Helyi hírekegészségügyhepatitis C-szűrés