2024.04.26, Péntek
Egészségfórumot tartottak a szolnoki Városházán
Illusztráció, unslpash.com

Egészségfórumot tartottak a szolnoki Városházán

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.11.12. 10:00

A Rák ellen, együtt, egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület által szervezett fórumon a korrekt orvos-beteg kommunikációról, a betegjogokról, a vesedaganatokról, valamint a mozgás fontosságáról hallhattak előadást az érdeklődők.

Hirdetés

A kormányhivatal Járványügyi Osztályának vezetője, Dr. Faragó Éva megyei tisztifőorvos-helyettes a COVID-19 megbetegedésről és influenzáról adott tájékoztatást az esemény résztvevőinek – derült ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapjáról.

Az esemény fővédnöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő levélben köszöntötte az Egészségfórum résztvevőit. Üzenetében hangsúlyozta: a rák elleni felelősségteljes küzdelem mindannyiunk közös ügye, összefogással lehetünk csak eredményesek. Fejér Andor alpolgármester beszédéből kiderült: a megyei adatok elszomorítóak.

Sok feladat vár az egészségügyi dolgozókra, az önkormányzatokra, az állami szervekre, az önkéntesekre és a civil szervezetekre. Az alpolgármester beszédében a Szolnokon évek óta működő szűrőprogramok és a lelki támasz jelentőségét hangsúlyozta.

Dr. Faragó Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Járványügyi Osztályának vezetője a COVID-19 megbetegedésről és az influenzáról tartott előadást. A koronavírus-járványról szóló összefoglalója után tanácsokkal látta el a rendezvény résztvevőit arról, hogy mik a teendők a légúti megbetegedések megelőzése, illetve a tünetek kialakulása esetén. Végül a közelgő influenza-járványra és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.

Helyi hírek Szolnokfórumegészségmegőrzésegészségügy