2024.05.01, Szerda
Polgármestereket készített fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság

Polgármestereket készített fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság

kormanyhivatal.hu

2019.11.26. 13:06

A váratlan természeti eseményeket is tudni kell kezelni.

Hirdetés

Dr. Katona Károly szerint fontos szakmai munícióval ellátni a települések vezetőit, hogy a jogszabályban előírt feladatokat sikeresen teljesíthessék. Új és újraválasztott polgármestereknek is tájékozottnak kell lenniük védelmi feladataikról, mert a megyében élők biztonsága az első – mondta a kormányhivatal főigazgatója.

A honvédelem össztársadalmi ügy: mindenkinek szerepe van benne, és mindenkinek kötelessége hozzátennie a magáét – jelentette ki dr. Varga Attila Ferenc ezredes. A Honvédelmi Minisztérium védelmi igazgatási főosztályvezetője hangsúlyozta: nem lehet megkerülni a védelmi felkészülést, amire a mostani békeidő a legalkalmasabb.

Jelentősen erősödött a migráció, új modellt kellett alkotni, erre válaszul született az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – fejtette ki Andó Norbert, a szervezet munkatársa. Közös nemzeti ügy a haza védelme, szükséges a civil-katonai-védelmi együttműködés; ehhez a településvezetők szállásolással helyi tájékoztatással járulnak hozzá – mondta.

 

A katonai igazgatási rendszerben a polgármestereknek a helyi védelmi bizottságokban van jelentős feladata – ismertette Molnár János őrnagy, a szolnoki Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

Matuska Zoltán, a megyei katasztrófavédelem vezetője előadásában a különleges jogrenddel, katasztrófa- és veszélyhelyzettel, védelmi feladatokkal összefüggő feladatokat mutatta be a polgármestereknek.

Számos helyen kapcsolódik a települések és a rendőrség munkája; ezek közül a vagyonvédelem, a rendészet, a közterületek biztonsága és a természeti értékek védelme emelkedik ki – tájékoztatott Szitár Ferenc rendőr ezredes.

A Befogadó Nemzeti Támogatásról Bozsákovics László alezredes tartott előadást.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság