2024.04.26, Péntek
Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein
Fotó: Hevesi Hírportál

Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

info.szolnok.hu

2019.12.03. 15:28

A csomagok csokoládén kívül különleges üzeneteket is fognak rejteni.

Hirdetés

A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Szolnok Városi Diákok Tanácsával közösen az idén rendhagyó módon készül. „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozik a közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy Mikulás csomagot!” eseményhez. A baleset-megelőzési bizottság Mikulása 2019. december 5-én, csütörtökön a délutáni órákban Szolnokra látogat, és 15 darab csomagot fog elhagyni Szolnok sűrűn látogatott közösségi terein, parkjaiban.

A csomagok csokoládén kívül különleges üzeneteket is fognak rejteni. A megtalálók nemcsak pár kalóriával lesznek gazdagabbak, hanem különböző láthatósági felszereléseket és egyéb kiegészítőket, úgymint LED izzós első és hátsó kerékpárlámpát, láthatósági karpántot, mellényt, kerékpáros sisakot, térd- és könyökvédőt vehetnek át a Szolnoki Rendőrkapitányságon. A legkisebbek közlekedési témájú színezőt, kifestőt, mesekönyvet is kapnak.

Rendkívüli meglepetést is fog tartalmazni pár csomag, amiket ha óvodás vagy iskolás gyermek talál meg, és ezt jelzi a Szolnoki Rendőrkapitányságon, akkor csoportjában vagy osztályában közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témájú előadást tartanak a megelőzési szakemberek.

Minden további részlet az elhagyott mikuláscsomagokban található!

Természetesen a rendőr Mikulásra – az előző évekhez hasonlóan – a járművezetők is számíthatnak Szolnok utcáin. A közlekedésbiztonságot előtérbe helyező programon az ellenőrzött kerékpárosok és gépjárművezetők a jó tanácsok mellett ajándékot is kapnak.

Kérik, hogy aki megtalálja a Mikulás elhagyott ajándékát, készítsen egy fotót, amelyet küldjön be/töltsön fel a közösségi oldalon a „Hagyj el egy Mikulás csomagot – Szolnok!” esemény oldalára, vagy a [email protected], illetve a [email protected] email címre, ezzel hozzájárul a kampány népszerűsítéséhez.

Helyi hírekünnepekkarácsonyMikulás