2024.03.03, Vasárnap

karácsony

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Országos hírek

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Karácsonyi csomagokat vittek minden járásba

2022.12.28

Helyi hírek

Több tucatnyi ajándékcsomag érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megye családjaihoz a kormányhivatal jóvoltából. Az elmúlt hetekben összegyűlt gyermekjátékokat és élelmiszert a járási hivatalok vezetői vitték el rászoruló családokhoz.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Aktuális

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban

2019.12.22

Aktuális

Kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt, vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál.

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban

2019.12.09

Gazdaság

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban, a forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az MTI-nek hétfőn.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Megrendezik a 3. karácsonyi jótékonysági vásárt Szolnokon

2019.12.02

Helyi hírek

A sütivásár mellett idén is lesz kézműves vásár, amelyre a szolnoki Liget Otthon, a törökszentmiklósi Angolkert Otthon és a bánhalmai Fenyves Otthon lakói adventi dísz- és ajándéktárgyakkal készülnek.

Az idén is kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre az E.ON

2019.11.25

Aktuális

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós tartozás miatt az áramot az E.ON a karácsonyi ünnepek idején. A moratórium 2019. december 13-tól 2020. január 3-ig lesz érvényben.

A gyerekeket is megtanítja a jótékonykodás fontosságára ez a tiszafüredi kezdeményezés

2018.12.01

Aktuális

A város központjában felállított Mikulásházban várják a jó gyerekek megunt, bedobozolt játékait.

Íme a NÉBIH karácsonyi tippjei

2016.12.22

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH által megfogalmazott tanácsok a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat.

Mit tehetünk az ünnepek után, ha valami nem stimmel az ajándékkal?

2018.12.28

Ha az ajándék hibás, sérült vagy nem működik, szavatossági, jótállási igényeket érvényesíthetünk, amelyek értelmében az üzletnek kötelessége a terméket javíttatni; ha nem javítható, akkor egy ugyanolyan termékre kicserélni; végső esetben pedig a vételárat visszafizetni. Ha ilyen probléma merül fel, és azt a kereskedővel nem sikerül rendezni, a vásárlóknak a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a békéltető testületekhez érdemes fordulniuk.

Az adventre készülődik Szolnok

2018.11.07

Bár az időjárás még a késő nyarat, kora őszt idézi, a város főterén már elkezdődtek az adventi falu kialakításának munkálatai, és a fényfűzérek is felkerülnek a fákra a következő hetekben.

Haltermelők: a legkeresettebb a ponty, egyre népszerűbbek a konyhakész halfilék

2015.12.20

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Országos hírek

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Minden második ember élményt ajándékoz

2019.12.24

Aktuális

A legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital karácsonyi felméréséből.

Ünnepi fogást pulykából

2019.12.20

Aktuális

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is.

Nagyon kevés a biztonságos fényfüzér

2019.12.08

Aktuális

Az ITM a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron.

Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

2019.12.03

Helyi hírek

A csomagok csokoládén kívül különleges üzeneteket is fognak rejteni.

Idén is lesz karácsonyi jótékonysági vásár Szolnokon

2019.11.26

Aktuális

December 4-én fél tízkor nyitja meg kapuit a Megyeháza Díszterme és Márványterme a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei jótékonysági akcióján. A vásár délután fél ötig tart, délelőtt negyed tizenegykor a Légierő Zenekar Szolnok ad koncertet.

Karácsonyi Jótékonysági Sütemény- és Ajándékvásár a Megyeházán

2018.12.10

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is összefogtak egy nemes ügy érdekében a megyeházán lévő társszervezetek.

Még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat

2017.12.16

A posta december 15-én kezdi feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra.

Biztonságban az ünnepek alatt

2016.11.29

Kitekintő

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra a karácsonyi készülődés és az ünnepek alatt is.

Idén többet költenek játékokra a szülők

2018.12.23

Az idei karácsony slágertermékei a társas- és kreatív játékok, a Lego, a kisautók és a játékbabák.

Jó helyre kerülnek a Szolnok Segít program adományai

2016.12.15

Dr. Bene Ildikó, a program fővédnöke érkezett a családhoz harmincezer forintnyi adománnyal. Tartós élelmiszerek, tisztítószerek minden háztartásban elkelnek, különösen ott, ahol három apróság van a családban. A gyermekek nagyon örültek a játékoknak és a Szigligeti Színház cipősdoboz akciójára érkezett ajándékcsomagoknak is.

A karácsonyi hitelek veszélyeire figyelmeztet a jegybank

2015.12.07