2024.04.19, Péntek

Az adventre készülődik Szolnok

szolnok.hu

2018.11.07. 15:44

Bár az időjárás még a késő nyarat, kora őszt idézi, a város főterén már elkezdődtek az adventi falu kialakításának munkálatai, és a fényfűzérek is felkerülnek a fákra a következő hetekben.

Hirdetés

Év végéhez közeledve a november az adventi és a karácsonyi falu felépítésének feladatát hozza a Szolnoki Sportcentrum munkatársainak. Hétfőn már megérkeztek az első faházak a Kossuth térre - összesen 19 sorakozik majd belőlük-, két árus pedig saját installációval érkezik. Az előzetes tervek szerint némi változás várható az elrendezésben, mivel az eddig a karácsonyfa elé helyezett színpad a tér városháza felőli oldalára kerül majd. November 20-tól már a műszaki kialakítása (villamos hálózatba bekötése stb.) zajlik az adventi falunak.

A legkisebbek örömére idén is lesz a mesék közismert szereplőit megjelenítő gyermekfalu, ráadásul a tavalyihoz képest újdonságra is számíthatnak a gyerekek.

A főtéren zajló munkálatokkal párhuzamosan egyre több fára, lámpaoszlopra kerülnek fel az ünnepi fények, fényfüzérek, felépítik a Hild téren a karácsonyi falut, így néhány hét múlva már teljes ünnepi pompában várja Szolnok az ünnepeket.

AktuálisadventkarácsonySzolnok