2024.04.25, Csütörtök
Pihenhettek év első hétvégéjén a megyei tűzoltók
ytimg.com

Pihenhettek év első hétvégéjén a megyei tűzoltók

katasztrofavedelem.hu

2020.01.06. 15:08

Kevés beavatkozást kellett teljesíteniük 2020 első hétvégéjén Szolnok megyei tűzoltóknak. Egy fakidőlés, illetve egy hibás fűtőtest mellett két baleset során intézkedtek.

Hirdetés

Egy nagyméretű nyárfa dőlt az úttestre péntek hajnalban Tiszaszentimre határában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel számolták fel a forgalmi akadályt.

Fotelek és egyéb használati tárgyak gyulladtak meg egy romos, használaton kívüli épület két helyiségében péntek délután Szolnokon, a Mártírok útján. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Fa villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap délelőtt Jászkiséren, a Nagykör út és a Kölcsey Ferenc utca kereszteződésében. Az autóban egy felnőtt és egy gyermek utazott, ők önerejükből elhagyták az utasteret. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A helyszínre mentők is érkeztek.

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap délelőtt Kisújszálláson, a Bajcsy-Zsilinszky és a Gaál Kálmán utca kereszteződésében. A baleset során az egyik autóra rádőlt egy távközlési oszlop. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, lemosták az úttestre került hűtőfolyadékot, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az esethez a mentőszolgálat munkatársait is riasztották.

Beizzott a korom egy családi ház kályhájában vasárnap délután Nagykörűben, a Szabadság úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, akik hőkamerás méréseket végeztek. A kéményseprőipari szerv szakembere a fűtőberendezést annak megjavításáig eltiltotta a használattól. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a házban élők más módon meg tudták oldani a fűtést.

 

Helyi hírektűzoltóságKatasztrófavédelem