2022.01.27, Csütörtök
Alkotóművészeti pályázat indul Szolnokhoz köthető művészeknek
Illusztráció: pexels

Alkotóművészeti pályázat indul Szolnokhoz köthető művészeknek

mti

2020.06.03. 12:55

Szolnokhoz vagy vonzáskörzetéhez köthető képző- és iparművészek számára hirdet közös alkotóművészeti pályázatot a Kép/Test/Lét projekt keretében a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szolnoki Művésztelep; a benyújtási határidő július 20.

Hirdetés

Pályázni az emberi test teljesítőképességének határait bemutató, ábrázoló, az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajokat középpontba helyező önálló műalkotással lehet - olvasható az MTI-hez elküldött pályázati felhívásban.     

Pályázatot nyújthat be minden olyan képző- vagy iparművész, aki igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és Szolnokhoz vagy szélesebb vonzáskörzetéhez köthető művészi életúttal rendelkeznek.     

Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) jelentkezhet a [email protected] címen, szakmai önéletrajzzal, a pályamű bemutatásával és a pályaműről készült jó minőségű fényképpel.     

A beérkezett pályaműveket neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri értékeli. A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Legyőzött határok című kiállításon mutatják be a Kép/Test/Lét projekt keretén belül, de a kiállított művekről és alkotóikról katalógus is készül. A kiállítás tervezett helyszíne a Szolnoki Művésztelep - Kert Galéria.     

Mint írják, a jelenlegi koronavírus-helyzetre való tekintettel a kiállítás megvalósításának időpontja bizonytalan, de a zsűri által kiválasztott alkotók folyamatos tájékoztatást kapnak.     

A Kép/Test/Lét projekt keretében már megjelent veszprémi, Test/Harmónia alcímű pályázat az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotások létrehozását célozza meg. Miskolcon a Teljesítmény alcímű pályázati kiírás a sport témája köré rendezve a test teljesítőképességének bemutatását célozza meg a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektálva, pszichológiai hatásaira is figyelmet fordítva.     

A részletes felhívás megtalálható a www.alkotomuveszet.hu honlapon.

Helyi hírekSzolnokMűvészetpályázat