2020.12.02, Szerda

Hirdetés

Megújultak a jászberényi Főtemplom kapui
jaszbereny.hu

Megújultak a jászberényi Főtemplom kapui

jaszbereny.hu

2020.06.04. 14:10

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen egy régóta várt fejlesztésre került sor.

Hirdetés

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom elöregedett kapuit cseréjére, megújítására került sor az elmúlt hetekben.

A műemléknek minősülő épülethez már méltatlan nyílászárók cseréjét az egyházközség régóta halogatta. Gyakorlatilag 2019 februárjában döntöttek a felújítás elindulásáról, ám az egyházközségnek nem volt erre anyagi kerete, az önkormányzat pedig az elmúlt években már biztosított támogatást az orgona felújítására, így az Egri Főegyházmegyéhez folyamodtak kérelmükkel.

A beadványt elfogadva lehetőséget kaptak a megújulásra, a vállalkozó Pócs és Társa Kft. azonban technikai okok miatt nem tudta tavaly vállalni a megbízást. Ezért a tényleges megvalósítás 2020-ra tolódott, ezért láthatjuk most a hat új templomajtót, pontosabban a Pünkösd ünnepére a kriptalejáró kivételével befejeződött, látványos munkálatokat.

Szántó József apátplébános hozzátette, az egyházközség működésének feltételeit mindig a hívek adományából biztosítják, esetlegesen önkormányzati támogatásból, elnyert pályázatokból, vagy amennyiben lehetőség van rá, az Egri Egyházmegye támogatásából. Ezen feltételektől függenek a jövőbeni elképzelések is, nevezetesen a templomon belüli, meglévő padlóburkolat cseréje, a külső tetőhéjazat felújítása, a főfalak vízszigetelése, a toronyláb javítása, továbbá a meglévő belső világítás, hangosítás korszerűsítése.

Ezúton is kérik azok segítségét, akik a templom ügyét a szívükön viselik.

Támogatásukról az alábbi alapítványi elérhetőségen tehetnek bizonyságot:

Nagyboldogasszony Templomfelújítást Támogató Alapítvány:

10200586-45113211-00000000

Helyi hírekJászberénytemplomfelújítás