2024.04.26, Péntek
Átadták a múzeumi szakma rangos elismeréseit - a Reptár is nyert
Wikipedia - CC0 licensz

Átadták a múzeumi szakma rangos elismeréseit - a Reptár is nyert

mti

2020.09.29. 15:34

Idén 4 intézménynek ítélték oda kiemelkedő múzeumpedagógiai programjáért a Múzeumpedagógiai Nívódíjat, a győzteseket hétfőn, a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón hirdették ki a Szépművészeti Múzeumban.

Hirdetés

A Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvénye 2006 óta az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó. A hagyományok szerint a konferencián adják át minden évben a szakma legrangosabb kitüntetéseit.

 

Ebben az évben Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült a Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeuma Változzunk át a Mátra Múzeum lakóivá! MOVEUM című programja, a Petőfi Irodalmi Múzeum Csáth-kísérletek című programja és a Budapesti Történeti Múzeum - Budapest Galéria Együtt lenni jó! című programja. Első alkalommal egy online térben megvalósult múzeumpedagógiai program, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Térben, időben együtt Veletek című foglalkozása is elismerést kapott. Emellett az eseményen több különdíjat és egy elismerő oklevelet is átadtak.

A rendezvényen 2020-ban első alkalommal a családok minőségi időtöltésére kiemelt figyelmet fordító intézményeket is díjazták. A Családbarát Múzeum elismerést nyolc intézmény vette át: a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, a Matrica Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Reptár - Szolnoki Repülőmúzeum és a Budapest 18. kerületi Tomory Lajos Múzeum.

Helyi hírekReptárSzolnoki Repülőmúzeum