2020.10.21, Szerda

Hirdetés

Letették a Vízügyi Emlékpark alapkövét Tiszaligetben
Illusztráció: pixabay.com

Letették a Vízügyi Emlékpark alapkövét Tiszaligetben

kotivizig.hu

2020.09.04. 10:30

Faszobrokat állítanak a nagy tiszai árvíz emlékére.

Hirdetés

Az ezredforduló évében levonult rekord tiszai árvíz martalékává vált a KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségének tiszaligeti épülete. A helyén 20 évvel később egyedülálló Vízügyi Emlékpark létesül, amelynek alapkőletételi ünnepségét a Szolnok Napja programok részeként rendezték meg szeptember 3-án - derül ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság cikkéből.

Beszédet mondott Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Dr. Berkó Attila, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja, valamint Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője.

Jelenlétével megtisztelte az eseményt Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint eljöttek vízügyi igazgatók  is az ország minden szegletéből.

Az ünnepség záróakkordjaként időkapszulát helyezett el Dr. Kállai Mária, Szalay Ferenc, Dr. Hoffmann Imre, Dr. Berkó Attila és Láng István.

A leendő emlékparkban

  • elhelyezik Nepomuki Szent János, Szent László és Szent Kristóf egyenként mintegy 2,5 méter magas fa szobrát
  • és a Tisza vízgyűjtőjén osztozó országokat jelképező fa szobrot, amit 5 tiszafa vesz majd körül.
  • Kialakítanak még egy árvízi emlékligetet is, ahol a legnagyobb árvízszinteket kopjafákon láthatjuk. A szobrokat, kopjafákat Czupp Pál kunhegyesi fafaragó népi iparművész készíti.
Helyi hírekKötivizigTiszai árvízalapkőletételvízügy