2024.05.08, Szerda
Bátorságáért tüntettek ki egy jászkiséri tűzoltót
Illusztráció: pexels

Bátorságáért tüntettek ki egy jászkiséri tűzoltót

katasztrofavedelem.hu

2020.10.03. 09:41

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő momentuma, hogy az országos főigazgató elismeréseket, születésnapi ajándéktárgyakat ad át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, vagy kerek születésnapjukat ünneplő munkatársaknak. A járványhelyzetre való tekintettel a kollégák továbbra sem a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, hanem szolgálati helyükön veszik át az elismerést. Nem volt ez másképpen a szeptemberi értekezlet esetében sem.

Rosszul lett és elvesztette az eszméletét egy mozgáskorlátozottakat szállító gépkocsiban lévő utas augusztus 29-én Jászkiséren. Az éppen arra közlekedő, szolgálaton kívül lévő önkormányzati tűzoltó ezt észlelte, majd egy állampolgár segítségével kiemelte a járműből és a földre fektette az eszméletlen embert. Miután keringést és légzést nem tapasztalt nála, megkezdte újraélesztését, és a mentőszolgálat helyszínre érkezéséig mellkaskompressziót alkalmazott. Helytállásának, határozott és gyors beavatkozásának köszönhetően a sérült légzése és keringése helyreállt, mire a mentők megérkeztek. Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Szepcsik Györgyöt, a Jászkiséri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét.

Emellett Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adományozott Pesti Zoltán tűzoltó századosnak, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadójának.

Helyi hírekJászkisérkitüntetéstűzoltó