2021.04.23, Péntek
Szolnoki fiatalokkal vág neki a vízilabda válogatott a Világligának
illusztráció - pixabay

Szolnoki fiatalokkal vág neki a vízilabda válogatott a Világligának

mti

2021.01.07. 07:10

A Szolnokot összesen öt játékos képviseli, három fiatalabb pólós mellett Nagy Viktor és Angyal Dániel is bekerült.

Hirdetés

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, a szolnoki Konarik Ákos és a ferencvárosi Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában. A Szolnokot összesen öt játékos képviseli, három fiatalabb pólós mellett Nagy Viktor és Angyal Dániel is bekerült.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány és együttese a kedd délelőtti tréninget követően utazott a torna helyszínére, ahol az olimpiai kvótás gárda pénteken az olaszokkal játszik negyeddöntőt.   

Amennyiben a magyar csapat nyer, akkor szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókra vasárnap kerül sor.   

"Az alapvető célunk a világligával, hogy tovább épüljünk, hiszen keressük a legmegfelelőbb csapatot a következő világversenyre, történetesen az olimpiára - idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást. "Fiatal, lendületes csapat a mostani, van benne egy kis konkurenciaharc, ami mindig jót tesz. Nagy presszió nincs rajtunk, annak ellenére, hogy itthon játsszunk. Nehéz három mérkőzés lesz, de a sok hiányzó ellenére szeretnénk markáns csapatot felvonultatni, és szeretném, ha látszódna az a koncepció, amely mentén játszunk, attól függetlenül, hogy mi van az eredményjelzőn táblán."

A magyar válogatott kerete:
    kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
    mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo)

Helyi hírekvízilabdaSzolnoki Dózsa