2024.04.25, Csütörtök
Alkotói pályázat nyugdíjasoknak Szolnokon
Illusztráció: Pixabay

Alkotói pályázat nyugdíjasoknak Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.03.18. 13:05

A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.

Hirdetés

Leadási határidő meghosszabbítva 2021. április 20-ig!

A világjárvány idején a 65 éven felüliek, mint leginkább veszélyeztetett korosztály kényszerű önvédelemből önkéntes elszigeteltségben él. Telefonon, interneten tartják a kapcsolatot a szeretteikkel, ismerőseikkel. Csak nagyon szükséges esetben hagyják el otthonaikat. Nincsenek klubfoglalkozások, kirándulások, többet vannak egyedül.

Ezt az egyedüllétet szeretnék oldani azzal, hogy alkotásra hívják a nyugdíjaskat: "Korona 20/21" címmel.

A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.

Külön kategóriában lehet nevezni generációs alkotásokkal, melyeknek lényege, hogy a nagyszülő az unokával együtt, vagy az unoka a nagyszülő iránymutatása alapján készítse azt el, a felhívás célját figyelembe véve.

Az elkészült alkotásokból, pályamunkákból a járvány elmúltával, a remények szerint 2021 tavaszán/nyarán kiállítást rendeznek.

 

 

Helyi hírekKoronavírusalkotói pályázat