2024.03.29, Péntek
Tornaterem épül az építészeti és faipari iskola udvarán Szolnokon
info.szolnok.hu

Tornaterem épül az építészeti és faipari iskola udvarán Szolnokon

info.szolnok.hu

2021.03.07. 10:38

Tornaterem épül a „633-as” középiskola udvarán, a szűk körben rendezett ünnepélyes alapkőletételen részt vett Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum igazgatója, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

A 630 millió forintba kerülő beruházási összeg 70%-ára a Sportcentrum kötött a cégekkel, gazdasági társaságokkal TAO-s támogatást, a 30%-os önerőt pedig a Pénzügyminisztérium és Szolnok önkormányzata biztosította.  A Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola udvarán várhatóan 2022. március végére elkészülő tornateremben a földszinten helyet kap konditerem, szertár, elsősegélynyújtó szoba, mosdó és akadálymentesített WC is, míg az emeleten a tanári szobák, a férfi és női öltözők, a zuhanyzók, további mosdók és WC-k lesznek kialakítva.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni a sportra, az egészséges életmódra nevelés fontosságát. – fogalmazta meg gondolatait Szalay Ferenc. - Amellett, hogy ez egyfajta szemléletváltást, odafigyelést feltételez a szülőktől, egy-egy sportág szeretetét, az iránta kialakuló elhivatottságot egy gyermeknek az alapvető iskolai mozgás lehetősége adja meg. Ehhez pedig kellenek az olyan beruházások, fejlesztések, mint amilyen a 633-as udvarán megvalósuló tornacsarnok lesz.

Helyi hírektornateremközépiskola