2024.03.29, Péntek
Jól halad egy öntözési lehetőségeket fejlesztő beruházás az Alföldön
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jól halad egy öntözési lehetőségeket fejlesztő beruházás az Alföldön

magyarepitok.hu, KÖTIVIZIG

2021.07.25. 10:39

A Szolnok megyei Villogó belvízcsatorna munkálatain a Kötiviép’B dolgozik.

Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) keretmegállapodást kötött több belvízcsatorna fejlesztésére. Ennek egy jelentős részét a KÖTIVIÉP'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. kivitelezi 1,651 milliárd forintból, itt két projekt valósul meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén:

  • a Villogó belvízcsatorna mederfejlesztése és rekonstrukciója,
  • az Örvény-abádi belvízrendszer csatornáinak mederfejlesztése és műtárgyainak komplex rekonstrukciója.

 

A mezőgazdaságnak fontos a csatornarendszer

Nemrég az OVF alá tartozó Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) adott tájékoztatást saját újságjában a Tisza-tól délre, Szolnok megye keleti részén futó Villogó belvízcsatorna munkálatiról. Mint írják, a tavalyi évben elkezdődött projekt öntözési   szempontból meghatározó részéhez ért: elvégezték az 5+778-as szelvényben a dombszigeti műtárgy átépítését.

Erre azért volt szükség, mert a korábban használt szerkezet mozgatása már akadozott. Az átépítés eredményeként a megfelelő vízszint beállítása és így a szolgáltatás pontossága is tovább javul. Ez azért is kiemelten fontos, mert a Villogónak jelentős a szerepe a mezőgazdasági vízellátás, vagyis az öntözés biztosításában a térségben.

 

Helyi hírekvízügyOrszágos Vízügyi FőigazgatóságKötiviép'B Kft.