2024.04.25, Csütörtök
Lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzői
Illusztráció, pixabay.com

Lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzői

ujszasz.hu

2022.01.04. 16:17

A Szilveszter Kupán nem a hagyományos versenyszámokat játszották a részvevők, az évzáró torna a sportos körülmények közötti szórakozásról, és a vidámságról is szólt.

Hirdetés

Egy év szünet után, december 31-én újra lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzői - számolt be róla az ujszasz.hu.

Az újszásziak vendégeként az ifjúsági bajnok pusztaszeri Németh Barbara és egy borjádi versenyző, a korábban válogatott, Európa-bajnok és vb bronzérmes Kleics Dávid is nevezett a Szilveszter Kupára. Az újszászi indulók között voltak kezdők, serdülők, ifjúságiak, szeniorok és válogatott játékosok, mint az év női lábtoll-labdázója, Farkas Lilla és a 164-szeres válogatott Tóth Gábor.

A nevezési díj sütemény és üdítő volt. A sütemény remekek közül Czétényi Klaudia virslis kiflije fogyott el a leggyorsabban. Diós Letícia habcsókja és kókuszgolyója, valamit Steczina Nikol bejglije is a gyorsan fogyó édességek közé tartozott. A verseny végére minden enni és innivaló elfogyott.

A Szilveszter Kupán nem a hagyományos versenyszámokat játszották a részvevők, az évzáró torna a sportos körülmények közötti szórakozásról, és a vidámságról is szólt.

A nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz 40 játékos sorakozott fel a háló két oldalán.

Az egy „életig” tartó egyéni játékban cseles és jól helyezett rúgások után nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. Egy kisfiú és két idősebb férfi játékos maradt legtovább a pályán. Az idősebbek előtt a győzelmet 2020 legjobb gyermek játékosa, a 11 éves Kanalas Renátó szerezte meg. 2. Ráski Lajos, 3. Berkó Sándor. A női sorrend: 1. Ézsiás Fanni, 2. Farkas Lilla, 3. Ézsiás Lotti.

A második versenyszámban, a kézen fogós párosban együtt játszottak a férfi, a női és a vegyes párok. Végig kézen fogva kellett játszaniuk. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, volt, akiknél megtervezett koreográfiát, másoknál sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A kézen fogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettős nyerte. Megismételték 2019-es győzelmüket.  A döntőben a Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint kettőst győzték le 21-14-re. 3. Csabai Gábor, Ráski Lajos, 4. Köböl Richárd, Sebők Roland.

A harmadik versenyszám a hagyományos csapatverseny volt. Mindenki szabadon alakíthatott csapatot. Tizenhárom csapat versenyében a Berkó Sándor, Farkas Lilla, Ráski Lajos, Tóth Gábor négyes lett a szilveszteri bajnok. 2. Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás, 3. Kenyeres Krisztián, Rab Alexander, Sebők Roland, 4. Barta Karolina, Czéténvi Klaudia, Steczina Nikol, 5. Diós Letícia, Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 6. Ézsiás Fanni, Kovács Brigitta, Németh Barbara, 7. Kanalas Renátó, Köböl Richárd, Sörös László, 8. Kovács Boglárka, Oláh Barbara, Szentpéteri Tamás, 9. Fajkó Márk, Fehér János, Kleics Dávid, Makula Viktor, Ürmös László, 10. Csűry Domán Péter, Hajdú Fanni, Nagy Beatrix, 11. Breszkó Sándor, Ézsiás Lotti, Skultéti Zsombor, 12. Agócs Laura, Bubori József Bálint, Kanalas Richárd, Nagy Attila, 13. Breszkó Viktória, Nagy Leila, Tarkó Tícián

A befejező versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 20 kettős indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó győzteseket egészen a döntőig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás nagyon izgalmas volt. Mindig az volt a nagy kérdés, hogy ki kivel alkot párt a következő mérkőzésen. Érdekes kombinációkat hozott a szerencse. Összekerült egy válogatott egy kezdővel, voltak olyan párosok, amelyikben két kezdő és voltak olyanok, amelyekben két éljátékos játszott együtt. A döntőt szoros mérkőzésen 21-19-re a Czétényi Krisztián, Ráski Lajos duó nyerte. 2. Farkas Lilla, Steczina Nikol.

Koccintással fejeződött be a sportos óévbúcsúztató. Sokan fogadkoztak, hogy január 3-án már edzeni fognak. 

Helyi hírekszilveszterfocikupaÚjszász