2024.04.25, Csütörtök
Tüzelővel segíti idén is Szolnok a rászoruló családokat
Illusztráció: unsplash.com

Tüzelővel segíti idén is Szolnok a rászoruló családokat

MTI

2022.02.13. 10:00

Hosszú évek óta gondoskodik a megyeszékhely önkormányzat arról, hogy telente a legrászorultabbak ingyenes tűzifához jussanak. Így van ez idén is, ráadásul a tüzelő java része már eljutott a jogosultakhoz – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

Az január végén, február elején kiszállított tűzifából mintegy háromszázötven megyeszékhelyen élő család otthonának fűtését segíti az önkormányzat. Ezúttal is a Humán Szolgáltató Központ munkatársai a polgármesteri hivatal dolgozóival együtt jelentik a garanciát arra, hogy valóban a legnehezebb helyzetben lévőkhöz jusson el a segítség.

Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. vezetője elmondta: a tüzelőanyag a városi közterekről kitermelt fák feldarabolásából, vásárolt tűzifából és a nonprofit kft. által előállított fabrikettből tevődik össze.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállíttatja ki házhoz a város a rászorulóknak a több mint 100 tonna fát. Háztartásonként mintegy 325 kg tüzelőhöz jutnak így a családok.

A közel háromszáz család megélhetését könnyítő tüzelő szállítása és rakodása, illetve a fa feldarabolása a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjainak segítségével történt.

Helyi hírektüzelőtűzifa