2024.03.28, Csütörtök
Mobilház-gyártását fejleszti a szolnoki Baufémszer Kft.
Illusztráció, pixabay.com

Mobilház-gyártását fejleszti a szolnoki Baufémszer Kft.

MTI

2022.03.09. 09:48

Mobilházgyártását fejleszti a Baufémszer Kft. több mint 200 millió forintból Szolnokon - közölte a cég az MTI-vel.

Hirdetés

A közlemény szerint a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatást kaptak, csaknem 209 millió forintot - írták.

A vállalat termékköre az elmúlt években bővült előre gyártott mobilházakkal. Egy új gyártócsarnok építésére van szükségük, mivel a bútorgyártási tevékenységükhöz teljes egészében szükség van a meglévő telephelyük kapacitásaira.

Az új gyártótérben lehetővé válik a termékpaletta bővítése, a koncentráltabb előkészítés és tervezés.

A beruházás keretében vesznek egy gumikerekes rakodót és egy darut. Ezek az eszközök szükségesek a mobilházak telepítéséhez, a földmunkák, a nehezen megközelíthető helyeknél az elemek beemeléséhez, az összeszereléshez. Korszerűsítik a fémszerkezetek és az épületasztalos-ipari termékek gyártását is.

A beruházás keretében jut pénz egy 22,5 kilowattos napelemes rendszer telepítésére, a dolgozók számára öltöző és étkező helyiség létesítésére is - tájékoztattak.

A nyilvános cégadatok szerint a 2010 decemberében alapított, huszonöt embert foglalkoztató Baufémszer Kft. nettó árbevétele 2020-ban mintegy 200 millió, egy évvel korábban mintegy 190 millió forint volt. Adózott eredménye 2020-ban csaknem 10 millió forint volt a 2019-es több mint 4 millió forint után.

Helyi hírekmobilházgyártócsarnoküzemfejlesztéseszközfejlesztés