2024.04.23, Kedd
Fejleszti telephelyét a Metálplaszt Kft. jásztelkiben
Illusztráció, pixabay.com

Fejleszti telephelyét a Metálplaszt Kft. jásztelkiben

MTI

2022.04.14. 10:00

Csaknem 750 millió forintos beruházás során bővíti raktárkapacitását és eszközöket vásárol a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén - közölte a cég közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A tervek szerint jövő év augusztusra elkészülő korszerűsítéshez csaknem 524 millió forint európai uniós támogatást nyert a Metálplaszt Kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.  

A közlemény szerint a műanyag fröccsöntési tevékenység támogatásához a meglévő raktárkapacitás bővítésére van szükségük, a beruházás során 1900 négyzetméteres terület jön létre.

A megvásárolni tervezett eszközök között szerepelnek temperálók, temperáló-felszívó, technológiai klíma kamrák, technológiai víztároló berendezés, tisztatér technológia berendezés. Emellett IT-szoftverfejlesztést és megújuló energetikai korszerűsítést hajtanak végre.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ben alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelősorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy háromszáz család megélhetését biztosítja a társaság.

Helyi hírekJászteleküzemfejlesztésraktározáseszközfejlesztés