2024.04.19, Péntek
Két Szolnok megyei városban is kapacitásbővítő beruházást hajt végre a Rosenberger Magyarország Kft.
Illusztráció: unsplash.com

Két Szolnok megyei városban is kapacitásbővítő beruházást hajt végre a Rosenberger Magyarország Kft.

MTI

2022.04.02. 10:00

Az elektronikai termékeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. kapacitásbővítő beruházást hajt végre Jászárokszálláson, Jászberényben és Nyírbátorban újabb, mintegy 15 milliárd forint értékben - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára.

Hirdetés

Magyar Levente hozzátette, hogy az utóbbi években a Rosenberger csoport már megvalósított Magyarországon egy mintegy 15 milliárd forint értékű fejlesztést, a most bejelentettel együtt így már 30 milliárd forintos beruházási csomagról lehet beszélni néhány év leforgása alatt. Magyar Levente kiemelte: ez is mutatja, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín a világszínvonalon dolgozó, globális vállalatoknak.

Hangsúlyozta: abban, hogy Magyarországon gazdasági stabilitás, kiszámíthatóság van, elengedhetetlen szerepe volt a Rosenbergerhez hasonló vállalatoknak, amelyek Magyarországot választották befektetéseik helyszínének.

Magyarország kimagasló gazdasági sikereket ért el az utóbbi években, és a magyar kormány feltett szándéka, hogy megőrzi, erősíti a kedvező befektetési környezetet, az országot jellemző kiszámíthatóságot - mondta Magyar Levente.

Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es választókerületének országgyűlési képviselője elmondta:

a megye gazdasági eredményeinek 65 százalékát a gyártás teszi ki, ez az arány nőni fog a Rosenberger újabb beruházásával, amely további munkahelyet teremt a térségben.

Simon Miklós, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Rosenberger Nyírbátorban jelentős foglalkoztató. Az elmúlt tíz évben a politikus választókerületében 9500 új munkahely jött létre, ebből mintegy ezret ez a cég hozott létre.

A német hátterű globális cégcsoport elkötelezett a magyar piac iránt

Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a német hátterű globális cégcsoport elkötelezett a magyar piac iránt. Magyarországon mintegy 4000 munkavállalót foglalkoztatnak, termékeiket főleg az autóiparnak, de más megrendelőknek is szállítják.

A vállalat versenyképességének javítása, piaci helyzetének megerősítése érdekében döntöttek a több telephelyet érintő újabb beruházásról. A Rosenberger csoport azt is tervezi, hogy operatív központot hoz létre Európában, és ebben a folyamatban Magyarországnak fontos szerepe lesz - mondta az ügyvezető igazgató.

Helyi hírekJászberényJászárokszállásüzemfejlesztés