2024.04.18, Csütörtök
Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást Szolnokon - többezren állnak a rajtvonalhoz
Fotó: coopszolnok.hu

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást Szolnokon - többezren állnak a rajtvonalhoz

info.szolnok.hu

2022.04.21. 11:08

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységével a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.

Hirdetés

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. április 26-án (kedden), idén 29. alkalommal (eső esetén április 27-én, szerdán) a már jól ismert COOP MÁJUSFA FUTÁS néven ismét megszervezi az év egyik legnagyobb szabadidősport rendezvényét a városban és a térségben élő általános, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával. A COOP Szolnok Zrt. nyolcadik éve névadó támogatója a programnak - olvasható Szolnok város hivatalos honlapján.

Az idei év különleges, hiszen a rendezvény a koronavírus járvány miatt két év kihagyás után tér vissza, így talán még sosem volt ilyen fontos az esemény közösségépítő szerepe.

PROGRAMTERV
középiskola, felnőttek
általános iskola VII –VIII. osztály, felnőttek
általános iskola V – VI. osztály, felnőttek
általános iskola III – IV. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek
általános iskola I –II. osztály, Nordic Walking, szenior, felnőttek

Kossuth tér lezárásra kerül 10.00 és 17.30 között a Táncsics Mihály út és a Szapáry út között. A futás útvonalán szakaszos forgalomkorlátozásra lehet számítani:
• Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tisza part – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 12.00 és 14.30 óra között,
• Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Kellner Gy. út – Kossuth tér (cél) útvonalon 14.30 és 16.00 óra között

Körök és távok

KIS KÖR: Általános Iskola I-IV. osztály, felnőttek, Nordic Walking, Szenior ~1.500 m: Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).
NAGY KÖR: Általános Iskola V-VIII. osztály, középiskola, felnőttek ~2.500 m: Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

A felnőtt versenyzők választhatnak, melyik távon indulnak. A helyszíni nevezők számára a pólóátvétel a Múzeum udvarban történik.

Ez évben 4.500 főben maximalizálták a résztvevők számát. A futásra előzetesen 4050 fő adta le a nevezését az intézményekből. A helyszíni nevezésekkel ez a szám tovább nő (középiskola: 806 fő, általános Iskola: 2829 fő, felnőtt: 374 fő, szenior korosztály: 41 fő). A regisztrációs lapok színei idén alsósoknak: piros, felsősöknek: sárga, középiskolásoknak: zöld, felnőtteknek: kék, amelyeket a befutás után a COOP feliratú dobozokba kell elhelyezni.

Minden résztvevő ajándék pólót és frissítő csomagot kap a COOP Szolnok Zrt. felajánlásával. A rendezvény hivatalos frissítője idén is AVE Ásványvíz, az egészséges energiát pedig a Cerbona és a Cornexi biztosítja.

Helyi hírekSzolnok Coop Májusfa futásvízi szabadidősportCoop Szolnok Zrt.