2024.04.19, Péntek
Református bölcsőde épült és megújult két egyházi fenntartású épület Mezőtúron
Fotó: mezotur.reformatus.hu

Református bölcsőde épült és megújult két egyházi fenntartású épület Mezőtúron

MTI

2022.05.18. 09:46

Református bölcsődét építettek, valamint energetikailag korszerűsítették az egyházi fenntartású Szendy Pál Református Idősek Otthonát és a Pályi István Sportcsarnokot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron - közölte a beruházó Mezőtúri Református Egyházközség a honlapján.

Hirdetés

A 14 férőhelyes, egy csoportszobás bölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert, több mint 180 millió forint támogatásból létesült. A beruházás részeként egyéni fejlesztéshez és a működéshez szükséges eszközöket, bútorokat is vásároltak - írták.

A Szendy Pál Református Idősek Otthona és a Pályi István Sportcsarnok energetikai felújítását a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán elnyert csaknem 300 millió forint európai uniós támogatásból végezték el.

Az egyházközség azt közölte, hogy az idősotthon épületének állapota leromlott: a fa nyílászárók elvetemedése miatt huzat volt, amelyre az idősek nagyon érzékenyek. A korszerűtlen, régi típusú kazánok gázfogyasztása nem volt költséghatékony.

Az épület falait szigetelték, a nyílászárókat kicserélték, napelemes rendszert telepítettek és hőszivattyús rendszerrel korszerűsítették az épületgépészeti elemeket.

A sportcsarnok 2003-ban épült, nagy beltere miatt a fűtése önmagában is nagy feladat, de a fa nyílászárók elvetemedése miatt ez még inkább gazdaságtalan volt. A projekt során szigetelték az épületet és kicserélték a nyílászáróit - olvasható a fenntartó honlapján.

Helyi hírekmezőtúrépületfelújításIdősek Otthonasportcsarnok